KIRŞEHİR’DE gelişme gösteren hayvancılığın daha iyi şekilde yapılabilmesi noktasında Hollanda’ya düzenlenen gezi ile besicilik yerinde görülerek bilgi sahibi olundu.
Ekonomi Bakanlığı tarafından Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı (UR-GE) kapsamında Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Kırşehir Ticaret Borsası’nın ortaklaşa yürüttüğü “Kırşehir’i Hayvancılıkla Dünya'ya Açıyoruz” projesi kapsamında Kırşehir’de besicilik sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerinin katılımıyla Hollanda’ya iş gezisi düzenlendi.
Kırşehir etini marka haline getirmek amacıyla yürütülen “Kırşehir’i Hayvancılıkla Dünya’ya Açıyoruz” projesi kapsamında Hollanda’ya düzenlenen iş gezisinin ilk gününde Wageningen Üniversitesi Hayvancılık Araştırma Merkezi ve Cow House Çiftliği ziyaret edildi.
Kırşehirli besicilik firma temsilcileri, Türkiye Cumhuriyeti Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız’ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştüler.
Hollanda Ticaret Odası ve Rotterdam Yatırım Ajansı’nı ziyaret eden heyet; Hollanda’da besicilik sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri ile bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirdiler.
Hayvancılık sektöründe marka haline gelmiş olan Kırşehir’de besicilik sektörü hakkında sunum gerçekleştiren Kırşehir heyeti, Hollanda’da besicilik sektörünün durumu ve Hollanda’daki hayvan ırkları hakkında Hollandalı yetkililerden bilgi aldılar.
Kırşehir heyetinin Hollanda’ya düzenlediği iş gezisinin üçüncü gününde Tendam Hayvan Kesim İşletmesi ziyaret edildi.
“Kırşehir’i Hayvancılıkla Dünya’ya Açıyoruz” projesi kapsamında Kırşehir’de besicilik sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcilerinin katılımıyla geçtiğimiz aylarda Paris ve Viyana’ya iş gezisi düzenlenmişti.
HABER MERKEZİ