İstanbul’da yaşayan hemşehrimiz ünlü politikacı Osman Bölükbaşı’nın arkadaşı, Ahilik ve Esnaf Bayramı kutlamalarını başlatanların öncüsü, Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği’nin geçmişte uzun yıllar başkanlığını yapan emekli Kurmay Albay Selâhattin Saygı, 102. Yaşını kutladı.

Önceki gün İstanbul’da Boğaz’da hemşehrileriyle, dostlarıyla, ailesiyle, kalabalık bir davetli topluluğu ile 102. yaşını kutladı. Kutlama törenine katılanlara Selâhattin Saygı, anılarını anlattı.
Atatürk’ün Türk gençliğine olan güvenini anlatmış, zaman zaman da Kırşehir ile ilgili anılarını, doğduğu, büyüdüğü Aşıkpaşa Mahallesi’ni Ispallaz’daki günlerini, anılarını tazeledi.
Çanakkale Destanı’nı yazanlara, bu millet için, bu topraklar için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Selâhattin Saygı, “Bu ülke kolay kurulmadı. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği ülkemize herkes sahip çıkmalıdır. Çanakkale’de unutulmaz bir destan yazan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize minnet ve şükran borçluyuz. Hepsine Allah’tan rahmet diliyor, ruhları şâd olsun” diyorum” dedi.
Selâhattin Saygı, “Kırşehir Çiğdem” gazetesi aracılığıyla ile bütün hemşehrilerine selâm ve saygılarını ifade etti.