Gazi Üniversitesi bünyesindeki Kırşehir Eğitim Fakültesi'nde 9 yıl dekanlık görevinde bulunan ve daha sonra Ahi Evran Üniversitesi'nde 4 yıl süreyle rektör olarak görev yapan Prof. Dr. Selahattin Salman, tedavi gördüğü Ankara’da vefat etti.
Ahi Evran Üniversitesi’nin temellerini atan ve 2006 yılında kurucu Rektör olarak atanan Prof. Dr. Selahattin Salman, Bağbaşı Yerleşkesi’nde elinde kazma, kürek, ayağında çizme ile gecesini gündüzüne katarak çalışan Prof. Dr. Selahattin Salman, geçtiğimiz günlerde solunum yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı Ankara Medical Park Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Bütün çabalara rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu.
Bu yıl Ocak ayında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi olan 47 yaşındaki oğlu Prof. Dr. Bülent Salman’ı da kaybeden Prof. Dr. Selahattin Salman’ın vefatı Kırşehir’de büyük üzüntü yarattı.
73 yaşındaki iki çocuk babası olan Prof. Dr. Selahattin Salman, Kırşehir'de gerek dekan olarak, gerekse rektör olarak görev yaptığı sırada çalışkanlığı, tarafsızlığı ile tanınıyor ve seviliyordu. Kırşehirlilerle kurduğu yakın ilişki sonrasında Ahi Evran Üniversitesi’ne önemli katkılarda bulunan Rektör Salman “Baba Rektör” olarak tanınıyordu.
Ramazan Bayramı'ndan önce solunum yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Selahattin Salman Cuma günü vefat etti.
Cenazesi dün Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda öğle namazını müteakip kılınan namazının ardından toprağa verildi.
Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, vefat eden eski Rektörlerden Prof. Dr. Selahattin Salman için taziye mesajı yayınladı.
Rektör Karakaya, yazılı mesajında “Üniversitemizin kuruluş ve gelişim sürecine çok önemli katkılar sağlayan Eski Rektörlerimizden Prof. Dr. Selahattin Salman’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisine Yüce Allah’tan rahmet ailesine, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz” dedi.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak Ahi Evran Üniversitesi’ne büyük hizmetleri geçen Prof. Dr. Selahattin Salman'a Allah'tan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. (HABER: SALİH GÜNER)

 

BAŞSAĞLIĞI


Yaptığı çalışmalarla Kırşehirlilerin gönlünde taht kuran,
Ahi Evran Üniversitemizin temellerini atan,
Üniversitemize ve Kırşehirimize yaptığı hizmetleri
hiçbir zaman unutmayacağımız
Eski Rektörümüz
Prof. Dr. SELÂHATTİN SALMAN’ın


vefatından büyük üzüntü duyduk.
Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine,
sevenlerine ve Ahi Evran Üniversitesi
camiasına başsağlığı dileriz.


KIRŞEHİR ÇİĞDEM GAZETESİ