Kırşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan , Kayseri DSİ 12.Bölge Müdürlüğü ve Kırşehir DSİ Şube Müdürü ve yetkilileri ile bir araya gelerek toplantı yapıldı.
Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterlikte Yapılan toplantıda Genel Sekreter Bektaş Aydoğan, Kayseri DSİ 12. Bölge ve Kırşehir DSİ yetkilileri ile bir araya gelerek Çiçekdağı Bozlarevci, Boğazevci, Kaleevci, Konurkale, Gölcük, Kabaklı ve Acı köylerinde içme suyu sıkıntısı yaşadıkları belirtti. Genel Sekreterimiz Bektaş Aydoğan, içme suyu sıkıntısı çeken köylerimiz hakkında DSİ yetkilileri ile Boğazevci göletinde su arıtması yapılarak bir dizi incelemelerde bulunuldu.
Bektaş Aydoğan, Yapılan incelemeler sonucunda adı geçen köylere en kısa zamanda su verileceğini belirterek, içme suyu sıkıntılarını giderileceğini belirtti.
YA DİĞER KÖYLERİN İÇME SUYU SORUNU?
Öte yandan yaz-kış su sıkıntısı yaşayan Mucur’a bağlı Kızılağıl, Devepınarı ve Yörücek köylerinin su sorunun bu toplantıda gündeme gelip gelmediği de merak konusu.
Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem” geçtiğimiz hafta Irmak Bucağı olarak tabir edilen Kızılağıl, Devepınar ve Yörücek gibi köylerin içme suyu sorununu gündeme getirerek, yetkililerden su sorununun çözümlenmesini istemişti.
Gerek köylüler gerekse muhtarların tüm girişimlerine rağmen su sorununa çözüm bulamasıyla umutların bittiği bu köylerde bırakın hayvanlarını ya da küçücük bahçelerini, köylüler yıkanmak, çamaşır bulaşık gibi en temel konularda ciddi bir perişanlık yaşıyor. Suyun azlığı nedeniyle bu köylerde muhtarlar iki günde küçük çaplı depolarını doldurup 3. Gün yarım gün köylüye su vermek zorunda kalıyor. Bu durumda düğün cenaze gibi günlerde daha büyük çapta sıkıntı yaşandığını belirten köylüler bu köylerimize heves edip hayvancılık ya da benzer uğraşlarla dönüş yapmak isteyen köylülerimizin de önü kesiliyor.
Köylüler konuyu defalarca milletvekillerine ilettiklerini, İl Özel İdaresi yetkilerinin de kendilerine “Vali bey emir versin sontaj yapalım,su sorununu çözelim” dediklerini ifade ederken, köylüler genel su sıkıntısı var diye her kapıdan geri gönderildiklerini söylediler. (HABER: GÜLNAZ CEYLAN)