Şehrimizde artan düğünler kuaförcülerin işlerini de yoğunlaştırdı. Kuaförler müşterilerini artık günler öncesinden randevu ile kabul etmeye başladılar.
KUAFÖR MASRAFI BİN LİRA
Düğün sahipleri bir yandan düğün hazırlıklarını yaparken, bir yandan da kuaförlerde günler öncesinden randevu almak zorunda kalıyor. Düğünlerde belki de masraflarda hesaplanmayan bir ayrıntı olarak kuaför var. Kuaförde ödenecek fiyatlar hakkında bilgi veren ve isminin açıklamasını istemeyen bir kuaför “Düğünde sadece gelinbaşı denildiği zaman makyajla beraber 300-500 lira oluyor. Söz de aynı şekilde 100 lira civarında oluyor. Nişan ve kına gecesi de 150’şer lira oluyor. Bu fiyatlarda yapılan makyajlar normal makyajdır ve minimum fiyatlardır. Porselen makyaj yapılmak istendiğinde 100-200 lira civarında fark oluyor. Toparlayacak olursak bir düğünde bir gelin en az 300 lira fiyatla çıkar. Bunun tavan fiyatı yok, çünkü kullanılan malzemeyi gelen kişi seçiyor ve seçilen markalara göre fiyatlar artıyor. Bazıları kirpik istiyor, bir kirpik bile 20 ile 100 lira arasında değişiyor. Bir de kampanyalar yapılıyor. Bu kampanyalar aslında avantaj oluyor. Nişan, kına gecesi ve düğün porselen makyaj içinde bin liraya yaptırabilirler” şeklinde konuştu.
Düğünlerin artması nedeniyle Kırşehir’deki tüm kuaförlerde büyük dolululuk ve yoğun bir mesai yaşanıyor. Sadece gelinlerin saçları yapılmıyor, düğüne katılacak kadınların, kızların da yapılması kuaförlerin işlerini yoğunlaştırıyor. Bu durum hem düğün yapacak çiftleri, aileleri, hem de davetlileri düşündürüyor.
Kırşehir’de kuaförlerin günler öncesinden randevu almayan müşterilerine yoğunluk nedeniyle cevap veremediklerini, bu nedenle gelin adaylarının ve davetlilerin mutlaka randevu olmaları gerektiğini, aksi halde yoğunluk nedeniyle bu müşterilerine cevap veremeyeceklerini söylediler.
Bu arada bazı kuaförlerin randevu alan müşterilerinden mutlaka kaparo istedikleri öğrenildi. (HABER: SALİH GÜNER)