KIRŞEHİR’DE öncelikle termal turizmin gelişimini sağlama ve ilimize turist çekebilme noktasında konaklama ihtiyaçlarının giderilmesi için projeler hazırlanıyor.
Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin bulunduğu alana yapılacak olan Kırşehir Turizm Uygulama Oteli’nin ihalesi 11 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.
Termal su ile şehir dışından misafir alabilecek konumda olan Kırşehir’in bu özelliğini daha da ön plana çıkartmak ve hizmet edebilecek yeni girişimlere önderlik etmesi açısından Kırşehir Turizm Uygulama Oteli’nin yapımı için çalışmalara başlandı.
Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan’ın girişimleri ile hazırlanan proje, hem Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Uygulama Oteli olarak Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerine destek olacak, hem de şehirde yapılmış en kapsamlı otellerden biri olacak.
Kırşehir Turizm Uygulama Oteli’nin hem eğitim, hem de turizm alanında şehrimize fayda sağlayacağını belirten Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, projenin Kırşehir’e hayırlı olması temennisinde bulundu.
22.400 metrekare inşaat alanına sahip, 1 bodrum kat, 1 zemin kat, 6 normal kattan oluşan Kırşehir Turizm Uygulama Oteli’nde 1 adet büyük termal havuz, çocuk havuzu, Türk hamamı ve sauna bulunacak. Bahçeli ve kapalı kısım olarak tasarlanan düğün salonu ise her türlü organizasyon için uygun şekilde kullanılabilecek. Kırşehir Turizm Uygulama Oteli’nde konaklama hizmeti adına 92 adet çift kişilik oda, 7 adet oda, 2 adet engelli odası ve 4 adet süit oda bulunuyor.
(HABER: GÜLNAZ CEYLAN)