KIRŞEHİR’DE İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma dolayısıyla bir program düzenlendi.

Bağımsızlığımızın simgesi, milli birlik ve beraberliğimizin ifadesi İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921'de milli marş olarak kabul edilişinin 94. yıldönümü ve 'İstiklali Haykıran Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri dolayısıyla Kırşehir Valiliği'nce düzenlenen anma programı dün gerçekleştirildi.
Yurdumuzun düşman işgaline uğradığı yıllarda, vatan sevgisi ve inancını ayakta tutmak için kaleme alınan İstiklal Marşımız, kabulünün 94. yıldönümünde bir kez daha hatırlanıyor.

STB_4757 - Kopya copy
Bağımsızlığımızın simgesi, milli birlik ve beraberliğimizin ifadesi İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921'de milli marş olarak kabul edilişinin 94. yıldönümü ve 'İstiklali Haykıran Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma günü etkinlikleri dolayısıyla Kırşehir Valiliği'nce düzenlenen "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" programı Kültür Merkezi Salonu'nda yapıldı.
Mehmet Akif Ersoy Lisesi tarafından hazırlanan ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı A. Serdar Polat, Belediye Başkanı Yardımcısı Veli Şahin, Jandarma Binbaşı Seyit Ali Aslan, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programında anlatı, şiir, canlı müzik, dramatize sunumu yapıldı.
Program duygulu anlara sahne olurken, tarih yeniden yaşandı.