Avrupa Birliği (AB) desteğiyle yürütülen İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması Eşleştirme Projesi kapsamında 33. pilot icra dairesi seçilen Kırşehir İcra Müdürlüğü hizmete girdi.
Kırşehir Adliyesi giriş katında oluşturulan yeni Kırşehir İcra Müdürlüğünün açılışı, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Adalet Komisyonu ve Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Mustafa Selman Çelik ve Kırşehir Barosu Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu tarafından yapıldı.
Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Çelik, açılışta yaptığı açıklamada, yeni Kırşehir İcra Müdürlüğünün hizmete girmesiyle mevcut yapılanmanın daha kaliteli ve hızlı bir şekilde hizmet vereceğini belirtti.
Yeni anlayışta, iş bölümü ve ayrımının söz konusu olduğunu belirten Çelik, "Evraklar sistemde taralı olmuş olacak, avukatlarımız da daha iyi ve detaylı hizmet alacak. Belki daireye gelmeye gerek kalkmaksızın evraklarını bürolarından da takip edebilme imkanı bulacaklar." dedi.
Kırşehir İcra Müdürü Selçuk Çakır da müdürlükte verilen hizmetlerin esas, aile, mali işlemler, haciz, satış, dosya arşiv gibi 6 ayrı birime ayrıldığını vurgulayarak, "Adalet Bakanlığı'nın 33. pilot icra dairesi Kırşehir İcra Müdürlüğü oldu. Bugünden itibaren yeni bir pilot dairesi şeklinde yeni sistemde hizmet veremeye başlayacak. Sistemin işleyiş şekli değişti. Birimler ayrılarak uzmanlaşma sağlandı. Yeni bir icra dairesi modeli var. Ayrılmış birimlerde hizmetler daha hızlı ve etkin bir şekilde çalışanlar tarafından sunulacak" ifadesini kullandı.
Açılışa, adliyede görevli cumhuriyet savcıları, hakimler, avukatlar ve adliye çalışanları da katıldı.
KIRŞEHİR (AA)