KIRŞEHİR’İN Kaman ilçesine bağlı köyü kapsayacak olan sulama projesi ile 22 bin dönümlük arazi sulanabilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kırşehir Kaman ilçesine bağlı 6 köyün yaklaşık 22 bin dönümlük sulama arazisini teşkil edilecek 250 milyon lira yatırım bedelli kapalı sistem sulama projesi için ilk adım atıldı.
“Çiftlikbala Göleti Kapalı Sulama Sistemi” projesi kapsamında Kaman’a bağlı 6 köyün sulanabileceği projeye ilişkin DSİ Genel Müdürlüğü’nde görüşmeler yapılırken, bugün saat 15.00’de AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Vali Necati Şentürk ile birlikte DSİ Genel Müdür Yardımcısı’nın da katılacağı toplantıda Hamit köyündeki projeye ilişkin bilgiler aktararak sunum yapacak.

IMG_4737 copy
AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Kaman ilçesinde 6 köyde 22 bin dönümlük arazinin sulanmasını sağlayacak “Çiftlikbala Göleti Kapalı Sulama Sistemi” projesine ilişkin DSİ Genel Müdürlüğü’nde de görüşmelerde bulundu.
Kırşehir’de merkez ve ilçe köyleri için sürekli yatırım peşinde koşan Milletvekili Çetinkaya, Kırşehir’in gönlünü ve duasını almaya devam ediyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kırşehir Kaman ilçesine bağlı 6 köyün yaklaşık 22 bin dönümlük sulama arazisini teşkil edilecek 250 milyon lira yatırım bedelli kapalı sistem sulama projesi için ilk adım atıldı.
DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Deniz’i makamında ziyaret ederek proje etüt çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunan Ak Parti Milletvekili Av. Salih Çetinkaya’nın takibi ve özverili çabasıyla, Kaman ilçesine bağlı Yukarıçiflik, Değirmenözü, Hamit, Kırdök, Çalıburnu ve Hanyeri köylerinin sulama arazilerini kapsayan Çiftlikbala sulama göletinden borulu sisteme dönüştürülmesi ile ilgili “Çiftlikbala Göleti Kapalı Sulama Sistemi” projesi hayata geçirilecek.
Projenin DSİ tarafından yenilenme çalışmalarının yapıldığı ve sulama birliğiyle anlaşmaya varılması, çiftçilerden istenilen % 1’lik katkı payının toplanması halinde kapalı sistem sulama projesinin hayata geçirilmesinde önemli bir adım atıldığını vurgulayan Milletvekili Çetinkaya, “Çiftlikbala Göleti Kapalı Sulama Sistemi’ olarak adlandırılan yaklaşık 250 milyon lira keşif bedeli olan bu proje DSİ tarafından başlatılacak. Bölgede su ve sulama konusu büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, sulama birliğinin de desteklediği sistem ile su kayıpları en aza indirilecek hatta sıfırlanacak. Ayrıca, çok büyük bir sulama sisteminin kapalı sulama sistemine alınmasıyla su daha etkin şekilde kullanılacak ve çiftçiler arazilerini daha verimli kullanma imkanı elde edecekler” dedi.
Takriben 250 milyon lira keşif bedeli olan bu proje ile bölge halkının tarımsal sulamada su kayıplarının önemli ölçüde erek su tasarrufu sağlanacağı belirtilirken, Milletvekili Çetinkaya, Çiftlikbala Göleti Kapalı Sistem Sulama Projesi’nin Kaman’a ve çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.