tekinalp

1968-1970 yılları arasında Kırşehir Valisi olarak görev yapan Tekin Alp önceki gün vefat etti.
Vali Tekin Alp görev yaptığı her dönemde iktidarların değil, devletin olmayı tercih etti. 1978 Şubat ayında Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan Giresun’u ziyaret eder. Kendisini Vali Tekin Alp karşılar. Erbakan hal hatırdan sonra “Programımız önce vilayet, ardın MSP İl Başkanlığı’nı ziyaret, sonra da öğle namazı için cami şeklinde olacaktır Vali Bey” diyen Erbakan’a şu cevabı verir Vali Tekin Alp “Benim görevim size vilayet binasına kadar refakatten ibaret. Vilayetten sonra nereye isterseniz gidebilirsiniz” der.
Necmettin Erbakan buna bozulmuştur. Ama valiye ikinci bir sürprizi vardır. Vilayetin önünde toplanan kalabalığı selamlamak için balkona çıkan Erbakan, Vali Tekin Alp’e dönerek “Haydi beni halka takdim edin!” der.
Vali Tekin Alp “Ben devletin valisiyim, sunucu değilim” diyerek Erbakan’ı balkonda bir başına bırakır.
Kırşehir’de görev yaptığı 1968-1970 yıllarında tanıdığımız Vali Tekin Alp, kart, mert, tam bir devletin valisiydi. İktidarlara eğilimi yoktu. Kırşehir Valiliği onun ilk görev yeriydi. Merkez valiliğinden emekli olmuştu.
Ankara ve Giresun gibi illerde de valilik görevlerinde bulunan ve 91 yaşında vefat Tekin Alp’in oğlu Metin Alp te 1988-1991 yılları adasında Mucur Kaymakamlığı yapmıştı. 1951’de Malatya’da doğan, 1972’de Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitiren Metin Alp, Mucur ve Akçakoca kaymakam vekilliği, asaleten Eskipazar, Kepsut ve Ardanuç kaymakamlığı, Erzurum vali yardımcılığı ve Mucur ile Kemalpaşa kaymakamlığı yaptı. Alp, 1997-200 yılları arasında Sarıyer kaymakamlığı da yapan Metin Alp, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu Eylül 2003’te vefat etmiş ve Ankara’da toprağa verilmişti.

tekinalp2 copy

Tekin Alp’in Kırşehir Valiliği görevine başladığı 1968 yılında Dursun Yastıman’ın “Yeni Kırşehir” gazetesi böyle manşet yapmıştı.

tekinalp1 copy

1968 yılında Vali Tekin Alp’in Dedeli köyünde hasımları barıştırdığını yine gazeteci ağabeyimiz Dursun Yastıman’ın “Yeni Kırşehir” gazetesi manşetten böyle haberle okurlarına duyurmuştu...