KIRŞEHİR Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı, Türkiye çapında 5 proje arasında yer alma başarısını gösterdi.
T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi nezdinde Avrupa Birliği destekli Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Programı kapsamında Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından Portekiz’deki proje ortağı (Co-Applicant) Escolas de Barcelos ile hazırlanan WEB (Workers and Employers Bipartite Commission) başlıklı proje yurtiçinden ve yurtdışından Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Programı’na sunulan çok sayıda proje arasından biri Polonya, dördü de Türkiye’den olmak üzere programa kabul edilen beş projeden biri olma başarısını elde etti.
Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi’nde düzenlenen imza törenine katılan Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz, projenin onay belgesini imzaladılar.
Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Programı kapsamında Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından hazırlanan WEB (Workers and Employers Bipartite Commission) başlıklı proje, işçi-işveren ilişkilerini geliştirmeyi önceleyerek, oluşturulacak ortak komisyon yoluyla işçi ve işveren temsilcileri arasındaki diyaloğu arttırmayı hedefliyor.
Proje ayrıca çalışanların kayıtlı istihdamının teşviki, sendikalaşma oranını artırma, işgücüne katılım oranlarının artışının sağlanmasını gerçekleştirmeyi de hedefliyor.
1 Haziran 2017 tarihi itibarıyla faaliyetlerine başlayacak olan proje kapsamında bir yıl boyunca konuyla ilgili çeşitli eğitim, seminer ve ziyaretler gerçekleştirilecek.
HABER MERKEZİ