Kırşehir TSO ve Sabancı Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen Kendini Keşfet Eğitim Projesi tamamlandı...

KIRŞEHİR Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO), Sabancı Üniversitesi işbirliğinde imza attığı toplumsal duyarlılık projesi uygulaması sonuçlandı.
2015 yılının ilk projesi Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın daveti üzerine Sabancı Üniversitesi’nden gelen gönüllü üniversite öğrencilerinin 24 Ocak-1 Şubat 2015 tarihleri arasında 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda 8-13 yaş arası çocuklarla birlikte yaptığı aktivitelerle tamamlandı.
Sabancı Üniversitesi'nin 2000 yılında başlattığı ve ülkemizin birçok bölgesinde uygulamaya koyduğu Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamındaki 'Kendini Keşfet Projesi'nin 2015 yılındaki ilk uygulaması Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın daveti ve işbirliğiyle, Kırşehir İMKB 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda gerçekleşti.
Sabancı Üniversitesi'nin 8-13 yaş arası çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, özgüvenlerini ve yaratıcılıklarını arttırmak, öğrencilere sözel-sayısal beceriler kazandırmak, eğitsel dramalarla; insan hakları, çevre bilinci, kitle iletişim araçlarının önemi ve kendini ifade etme yeteneği ve sanatsal beceri gibi değerlerin kazandırılması amacıyla yürüttüğü 'Kendini Keşfet Projesi'nin 2015 yılındaki ilk uygulaması, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın daveti ve işbirliğiyle Kırşehir İMKB 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda gerçekleşti.

TSO-SABANCI- foto-1 copy
Sabancı Üniversitesi'nin Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamındaki 'Kendini Keşfet Projesi'nin 2015 yılında ilk kez Kırşehir'de uygulanmasına öncülük eden Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, proje kapsamında 150 öğrenciye eğitimler verildiğini açıklayarak, şunları söyledi:
“Sabancı Üniversitesi'nin 2000 yılından bu yana uyguladığı Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamındaki Kendini Keşfet Projesi, davetimiz sonucunda, 2015 yılında ilk kez Kırşehir İMKB 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda uygulandı. Davetimiz üzerine uygulanan proje kapsamında, Sabancı Üniversitesi'nden 17 öğrenci ve 2 koordinatör ilimize gelerek, 23 Nisan İlköğretim Okulumuzdaki yaklaşık 150 öğrencimize çeşitli alanlarda eğitimler verdiler.
“Proje devam ederken ziyaret ettiğim okulda, projeden yararlanan öğrencilerimizin heyecanı ve sevinci bana gurur verdi. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri diye bir söz var, umuyorum ki; bu çocuklarımız da ileri de birer bilim insanı, bürokrat, sanayici, doktor, avukat olup, bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacaklar.
“Ülkemizde eğitim konusunda önemli başarılara imza atan şehrimizde eğitim alanında böyle projelere destek vermekten dolayı çok mutluyuz. Bundan sonra da böyle projelerin şehrimizde uygulanmasına öncülük edeceğiz, bu vesileyle davetimizi kırmayıp şehrimize gelen Sabancı Üniversitesi'nin Proje koordinatörleri ve öğrencilerini Kırşehir'de yaptıkları çalışmalardan dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum.”
Kendini Keşfet Projesi'nin Kırşehir sürecini yöneten Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri İdari İşler Görevlisi Neşe Aktuğ da, “2000 yılında başlattığımız Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamındaki Kendini Keşfet Projesi'ni 2015 yılında ilk kez Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın da desteğiyle Kırşehir İMKB 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirdik. 6 gün süren projemiz kapsamında öğrencilerimize insan hakları, çevre, kitle iletişimi, kültürel miras konularında farkındalık yaratabilmek, sözel ve sayısal becerilerini geliştirebilmek amacıyla çeşitli uygulamalar gerçekleştirdik. Şimdiye kadar ülkemizin çeşitli bölgelerinde uygulamaya koyduğumuz projemizi, bu yıl ilk olarak Kırşehir'de gerçekleştirdik. Kırşehir'de böyle bir çalışma yapmaktan dolayı çok mutluyuz, projede gönüllü olarak çalışan üniversite öğrencilerimiz de Kırşehir'de olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını bana ilettiler. 150 öğrencimizle gerçekleştirdiğimiz bu projeyle umarım öğrencilerimize katkımız olmuştur. Sabancı Üniversitesi adına, projenin Kırşehir'de gerçekleşmesine öncülük eden ve büyük misafirperverlikle ilgilerini bizden esirgemeyen Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Selahattin Ekicioğlu'na çok teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.
Projenin uygulandığı, İMKB 23 Nisan İlköğretim Okulu Müdürü Necmettin Tekin ise, Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin, Kendini Keşfet Projesi'nin Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteğiyle, kendi okullarında uygulanmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 6 gün süren bu projeyle öğrencilere değişik alanlarda, şu an ki eğitim hayatlarına ve gelecek yaşantılarına yön verecek çok önemli bilgiler verildiğini söyledi.
Müdür Tekin, ayrıca Sabancı Üniversitesi Kendini Keşfet Projesi'nin Kırşehir'de uygulanmasına öncülük eden Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu'na ve proje koordinatörleri ve gönüllü öğrencilere teşekkür etti.