KIRŞEHİR Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, iş dünyası ile bir araya geldiği toplantıda, Organize Sanayi Bölgesi’nin Petlas’a yakınlaştırılarak büyümesi noktasında 300 trilyonluk bir yatırımın söz konusu olduğunu açıkladı.
Kırşehir’in gözbebeği olarak nitelendirilen ve şehrimizin ihracata açılan kapısı olan Petlas’ın Ankara’da kurmak istediği fabrikanın Kırşehir’e kurulması noktasında Organize Sanayi Bölgesi’nin Petlas’a yakınlaştırılmasını gündeme getirdiğini açıklayan Başkan Yaşar Bahçeci, “Şehrimizin en önemli alanlarından bir tanesi Ticaret Sanayi Odamız ve Organize Sanayimizdir. Organize sanayimizin hiçbir eksiği kalmadı. Organize sanayimizin ana yola yaklaşımı var. Onunla ilgili de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız ve Organize Sanayi Müsteşar Yardımcımız burada idiler. Petlas ile ilgili bir toplantı yaptık. Petlas, Ankara’da bir fabrika yaptırmak istiyordu, ama bunu hükümetimiz kabul etmedi. Bizler de kendileri ile yaptığımız toplantıda Kırşehir’e yapılmasını istedik. Onlar da bize Organize’yi bizim fabrikanın yanına getirirseniz biz de yeni yatırımları buraya yapmaya devam ederiz dediler. Bu gelişmeye bakanlık sıcak baktı. Organizeyi Ankara-Kayseri’ye doğru büyütüp Petlas’a olan kısmını onlara vereceğiz. Yeni çevre yolumuz Organize Sanayi’nin 300 metre yakınından geçiyor. Yeni bir yolumuz, Ankara-Adana-Niğde yolu bağlantı otoyolundan bağlantı yolu var. O da muhtemelen organizenin üstünden geçecek. İnşallah bu çalışmalar iyi bir noktaya gelecek. Bu hizmetler zamanla olacak. Biz aceleci bir toplum olduğumuz için her şeyin bir anda olsun bitsin istiyoruz. Bu yatırımlar büyük yatırımlar. 300 trilyonu geçiyor. Devletimizin güçlü olması bu yatırımları yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Kırşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Kırşehir Evinde Ticaret Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve yönetim kurulu ile Organize Sanayi Derneği üyeleriyle bir araya gelerek Belediye çalışmalarını anlatan Başkan Bahçeci, 2009-2018 yılları arasında Kırşehir’e yaptığı projeler hakkında bilgi verdi.

 
Başkan Bahçeci, işadamlarına Kırşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve ilerleyen dönemlerde yapılacak olan projelerden bahsetti.
Yıllık değerlendirme toplantılarının önemine dikkat çeken Başkan Bahçeci, “Halkın ne istediğini, ne istenmediğini yapılan sunumlarda görüyoruz. Neyi eleştirdiğini, neyin eleştirilmediğini görüyoruz. 9 yıldır bu istişare toplantılarından faydalanıyoruz” dedi.
İşadamlarına 3 saate yakın çalışmalarını anlatan Başkan Bahçeci, “Türkiye, Suriye ve Irak’ta, bir yandan da masada var olma mücadelesi veriyor. Amerika ve Avrupa ile bir mücadele veriyor. Yapılan bu mücadeleyi siyasiler, işadamları, yerel yönetimler hep beraber vermemiz lazım. İşimizi iyi yaparsak, ülkemize katkı sağlarsak bundan daha iyi katkı olmaz. Türkiye’nin üreten bir ülke olması, gelişen şehirler olması, insanın sürekli gelişme halinde olması son derece önemli. Şehir olarak dinamik bir şehiriz. Nüfusumuz 137 bin oldu. İl genelinde 5 bin arttı, merkezde 7 bin arttı. Dokuz yıl önce belediye başkanı olduğumda 95 bindi. Büyüme oranımız nerdeyse üçte bir oranında. Çok göç almasak da, göç vermiyoruz önemli olan bu zaten. Bana göre önemli olan nüfus vermememiz. Genel anlamda Kırşehir dinamik bir şehir. Dinamik bir şekilde büyümeye de devam ediyor. Yerel yönetim olarak şehri doğru planlamaya, şehri güzelleştirmeye, şehri yaşanabilir bir hale getirmeye gayret ediyoruz. Belediyecilik ekip işi, iyi bir ekiple Kırşehir’imizi geleceğe hazırlıyoruz. Siyaseti ayrı tutarak hizmetlerimizi yapıyoruz. Şehrimiz büyüyor 137 bin nüfusa ulaştı. İnşallah daha büyümeye devam edeceğiz. Projelerimiz gerçekleştirdiğimizde yeni bir şehir daha oluşmuş olacak. Ulaşım problemimizi çözdüğümüzde herkes her yere ulaşabilecek. Biz hizmetlerimizi yaparken bir duruş sergiliyoruz. İyi bir projeniz olmazsa iyi bir eser bırakamazsınız” şeklinde konuştu.
(HABER: Gülnaz CEYLAN)