Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir ilk daha

KIRŞEHİR'DE BİR İLK: KAS NAKLİ AMELİYATI

4 yıldır kol ağrısıyla Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran  bir hastanın kas transferi gerçekleştirilerek sağlığına kavuşturuldu.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemizde ilk defa 55 yaşındaki bir bayan hastaya kas nakli Hastane Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakkı Çağdaş Basat ve ekibi tarafından gerçekleştirildi ve operasyon başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Ameliyatı yapan Doç. Dr. Hakkı Çağdaş Basat, “Hastamız 55 yaşında kadın hasta. Yaklaşık 4 yıldır devam eden omuz ağrısı nedeniyle polikliniğimize başvurdu. Yapılan muayene ve görüntülemeler sonucunda omuzu hareket ettiren kasın yırtık olduğunu ve tamir edilecek bir yırtık olmadığını tespit ettik. Bunun üzerine hastamıza kas transferi yapmaya karar verdik. Kolu içeriye çeviren latissmus dorsi kasını alıp yukarıya kolu dışa kaldıran kasa transfer yaptık. Ameliyatımızı kapalı olarak gerçekleştiriyoruz. Sadece kası aldığımız yerde 5cm’lik yeri açık olarak yapıyoruz. Hastamızın ameliyat sonucu da güzel geçti” dedi.

Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ali Güneş bu başarılı operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Hakkı Çağdaş Basat’a ve ekibini kutlayarak teşekkür ettiler. (HABER MERKEZİ)