KIRŞEHİR’DE Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Çocuk Destek Merkezi’nden yararlanan gençler, şehir gezileriyle sosyal hayata uyumları sağlanıyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından suç mağduru, suça sürüklenen, sokakta ve risk altında bulunan çocuklara özgü oluşturulan Kırşehir Çocuk Destek Merkezi, koruma altındaki gençlere düzenlediği gezilerle olumlu katkıda bulunuyor.
Kırşehir Çocuk Destek Merkezinde koruma ve bakım altında bulunan gençler, Kayseri ve İzmir’e düzenlenen gezilerle farklı ortamlarda yer alma imkanı buldular.
Kuruluş dışında sosyal faaliyet planlamaları kapsamında Kayseri’de Erciyes kayak Merkezine götürülen gençler, kayak yapıp, teleferiğe binerek, snowboard yaptılar. Gençler, Kayseri’ye özgü yemekler yiyerek şehrin kültürel dokusu hakkında bilgi sahibi olurken, danışmanları ve bakım elemanı refakatinde geziye giden gençlerin geziden mutlu oldukları gözlendi.
Gezinin çocukların uyum sürecine olumlu katkıları olduğu, yurtlu olma bilincini yerleştirdiği ve birbirleri ile danışmanları arasındaki iletişimi güçlendirdiği belirtildi.
ÖTE YANDAN koruma ve bakım altında bulunan kızların İzmir’de güzel bir gün geçirmesini sağlayan gezide ise bir genç kız vefat eden annesinin mezarını ziyarete giderken, arkadaşları da onu yalnız bırakmadı.
Kabir ziyaretinin ardından İzmir’de güzel bir gün geçiren kızlar, geziden mutlu döndüler. Danışmanları ve bakım elemanı refakatinde gerçekleştirilen gezi, çocukların ahiret bilincinin gelişmesine ve psikososyal destek sürecinin daha sağlıklı yürümesine katkı sağladı.
(HABER: NECLA BAĞCI)