11116315_1586194878264641_8106389873352854392_n copy

KIRŞEHİR Kent Konseyi'nin Çanakkale gezisi, adeta Çanakkale'ye çıkarma oldu.

Kırşehir'in Türkiye'ye tanıtılmasını sağlayan gezide, Ahi Evran Üniversitesi ve Kırşehir Kent Konseyi tarafından ortaklaşa yapılan "Kırşehirli Çanakkale Gazi'si Mülazım Mehmet Çavuş Destanı" belgeselinin yer aldığı bin CD ile Kırşehir Belediyesi tarafından yaptırılan bin adet Ahi helvası dağıtıldı.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin tahsis ettiği otobüsle 27 Mart Cuma günü gerçekleştirilen Çanakkale gezisi, Kırşehir'den yoğun katılımla birlikte gerçekleşirken, Kırşehir kafilesi Çanakkale'de yoğun ilgi gördü.
Kırşehir'de birçok alanda yaptığı farklı faaliyetlerle çalışmalarının yanı sıra tarihi ve kültürel değerlere de sahip çıkan Kırşehir Kent Konseyi'nin Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlediği Çanakkale gezisi yapıldı.
Kurulduğu günden bu yana "Şehrin sakini değil, sahibi ol" sloganıyla faaliyetlerini sürdüren ve bünyesinde oluşturulan çalışma grupları ile birçok faaliyeti yürüten Kent Konseyi, gezi kapsamında Çanakkale Savaşları'nda yer alan ve tanıtımına 2013 yılında başladığı Çanakkale gazisi Mülazım Mehmet Çavuş'un da anıtını ziyaret etti.

11008804_1586192808264848_8086769908842536649_n copy
Kent Konseyi Başkanı Tahsil Üçgül, Genel Sekreter Fatih Mahmutoğlu, Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Kırşehir Yardım Sevenler Derneği Başkanı Nurten Büyüksaraçoğlu ve dernek üyeleri, Ahi Baba Mustafa Karagüllü ve eşi İsmet Karagüllü, Kırşehir Kent Konseyi Şair ve Yazarlar Çalışma Grubu Başkanı Zübeyde Gökbulut, KIYŞAD Başkanı İsa Edağon ve dernek üyeleri, gazetemiz Kırşehir Çiğdem Muhabiri Gülnaz Ceylan, şair ve ozanların katıldığı Çanakkale gezisi, yağmura rağmen tüm Türkiye'den ecdadına gelen vatandaşlarla birlikte gerçekleşti.
Çanakkale gezisi, Kırşehir kafilesinin yol boyunca Çanakkale şiir ve türkülerinin yanı sıra Kırşehir şiir ve türkülerinin seslendirilerek, hem eğlenceli, hem de şehitlerin anısıyla hüzün dolu ve gururlu bir yolculukla başladı.
Seyit Onbaşı tabyası, Çanakkale Savaşı'ndan geriye kalan birçok savaş aletinin sergilendiği müzeler, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, "Kırşehirli Çanakkale Gazi'si Mülazım Mehmet Çavuş Anıtı ve Çanakkale Şehitliği'nin rehber Cemalettin Yıldız'ın adeta 100 yıl öncesinde, o gün yaşanılan anları içinde yaşatan anlatımıyla gerçekleşen gezide, Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, "Kırşehirli Çanakkale Gazi'si Mülazım Mehmet Çavuş'un CD'sine yoğun ilgi gösterdi.
"Kırşehirli Çanakkale Gazi'si Mülazım Mehmet Çavuş'un adını duyduklarını belirten gezi kafile rehberleri, bu CD'nin hazırlanarak gençlere ecdadını anlatma ve tanıtma fırsatı verdiği için Kırşehir Kent Konseyi'ne teşekkür ettiler.
"Kırşehirli Çanakkale Gazi'si Mülazım Mehmet Çavuş'un torunu Mehmet Can Polat'ın da İstanbul'dan gelerek Kırşehir kafilesine eşlik ettiği gezide, özellikle gençlerin "Kırşehirli Çanakkale Gazi'si Mülazım Mehmet Çavuş'un anlatıldığı CD'ye gösterdikleri ilgi, Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül başta olmak üzere tüm Kırşehir kafilesini mutlu ederken, gururlandırdı.

10923229_1586201818263947_5607849721952298584_n copy
MEHMET ÇAVUŞ GÖNÜL ELÇİSİ OLDU
Kırşehir Kent Konseyi olarak düzenledikleri Çanakkale gezisinin amacına ulaştığını belirterek, Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş'un tüm Türkiye'ye tanıtıldığını ve Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş'un "Gönül Elçisi" olacağına inandığını belirten Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, "Bize bu gezide eşlik edenlere teşekkür ediyoruz. Değer kattılar. Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam'a belgeselin hazırlanmasında verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Kent Konseyi'nin her çalışmasına destek veren Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye teşekkür ediyoruz. Kent Konseyi'nin Gençlik Meclisi ile grup başkanlarına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kent Konseyi'nin yeni yönetimini belirlediği genel kurulumuzda Çanakkale gezisi için talep geldi. Başkan'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. CD'nin hazırlanmasında üniversitemize teşekkür ediyorum. Gazimizi tüm Türkiye'ye tanıttılar. Mehmet Çavuş'un gönül elçisi olacağına inanıyorum. Kent Konseyi'nin gelişmesi için herkese kapımız açık, yardımları ve destekleri bekliyoruz. Tekrarını da düzenleyeceğiz. Kırşehir'imizin tüm insanı Çanakkale'yi görsün istiyoruz. Teşekkür ediyorum. Kent Konseyi'nin birçok faaliyeti var. Bunları Kırşehir halkımız ve değerli üyelerimizle birlikte yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Çanakkale gezisine katılan Kırşehir kafilesi de, Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ve Genel Sekreter Fatih Mahmutoğlu'na böyle bir gezinin düzenlenmesine öncülük ettikleri için teşekkür ettiler.
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye böyle anlamlı bir geziye otobüs tahsis ederek, destek verdiği için teşekkür eden Kırşehir kafilesi, Kırşehir'in ecdadına sahip çıktığının bir göstergesi olan Kırşehir'de yaptıkları çalışmaların Türkiye'ye yayılmasına vesile olan "Kırşehirli Çanakkale Gazi'si Mülazım Mehmet Çavuş Destanı" belgeselinin hazırlanmasında emeği geçenleri de tebrik ederek, ayrıca teşekkürlerini belirttiler.

11074511_1586191864931609_2626942547585132018_n copy
Ahi Evran Üniversitesi ve Kırşehir Kent Konseyi tarafından ortaklaşa yapılan "Kırşehirli Çanakkale Gazi'si Mülazım Mehmet Çavuş Destanı" belgeselinin yer aldığı bin CD'nin dağıtıldığı gezide, aziz şehitlerimiz için Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan bin adet de Ahi helvası dağıtıldı.
Kırşehir kafilesinin Ahi helvası dağıttığı sırada yağan yağmur, Kırşehirlilerin ecdadımıza gösterdiği vefa örneğine şehitlerimizin de gözyaşı döktüğü yorumlarına neden oldu. HABER/RESİM: Gülnaz CEYLAN