DSCF9458 copy

KIRŞEHİR Belediyesi’nde son aylarda bir başıboşluğun bulunması hizmetlerin aksamasına ve vatandaşların büyük sıkıntı çekmesine neden oluyor.

Bir yandan eskiyen su boruları patlıyor, bir yandan elektrik hatları plansız ve programsız kazı çalışmaları nedeniyle tahrip edilip, vatandaşların saatlerce elektriksiz ve susuz kalmasına neden oluyor.
Geçtiğimiz Perşembe günü şehrimiz Pazaryeri karşısında patlayan su hattını tamir etmek isteyen belediye ekipleri kazdıkları yolda geçen MEDAŞ’a ait yer altı kablosunu parçalayarak bölgede saatlerce elektrik kesintisine neden oldu.
Elektrik kesintisi nedeniyle evlerini ısıtamayan, işyerleri karanlığa gömüldüğü için iş yapamayan esnaflar Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye tepki gösterdiler.
Belediye’de son aylarda bir başıboşluğun hakim olduğunu gördüklerini belirten Kırşehirliler “Böyle plansız ve programsız çalışma olur mu? Bir yerde su borusu patlayabilir. Belediye ekipleri içinde bu yolu bilen kimse yok mu? Altyapısını gösteren hiç plan ve proje yok mu? Rastgele bir kepçe operatörü geliyor, sanki boş tarlada kazı yapıyormuş gibi yolu kazıyor. Patlayan boruyu tamir etmek isterken, elektrik ve telefon hatlarını koparıyor bizlerin saatlerce hizmet almasına engel oluyor. Günümüzde her şey elektrikle olduğu için esnaf olarak biz iş yapamıyoruz. Evler kış olduğu için ısınamıyor, saatlerce karanlıkta kalıyoruz. Böyle başıboşluk olur mu? Belediye’de bu işlerin başında olması gerekenler, neden gerekli önlemleri almıyorlar? Neden bu işlerin başında ehil ve sorumlu insanlar yok? Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci’yi neden buralarda göremiyoruz? Belediye Başkanımız bugünlerde milletvekili seçimleriyle, aday adaylarıyla ilgilendiği için bu işlere zaman ayıramadığı için Belediye tam bir başı boşluk içinde. Mahallelerde su boruları patlıyor, saatlerce halk susuz kalıyor. Kış mevsimi nedeniyle yollarımız delik deşik olmuş, çukurlara düşmekten bıktık. Sık sık sanayiye gidiyoruz. Bu yollarımız ne zaman yapılacak? Asfalttan vazgeçtik, yama yapsalar, ya da çukurları doldursalar yeter” diye konuşarak tepkilerini dile getirdiler.