TÜRKİYE’DE Kadın Baro Başkanları yaptıkları açıklama ile meslek gözetmeksiniz kadına yapılan üslupsuz açıklamalara tepki gösterdiler.
Kadın Baro Başkanları Bilecik Baro Başkanı Av. Halime Aynur, Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, Kırşehir Baro Başkanı Av. Mehtap Karaburçak Tuzcu, Osmaniye Baro Başkanı Av. Dilem Aksoy, Sinop Baro Başkanı Av. Hicran Kandemir, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez’e destek verdi.
Kırşehir, Bilecik, Düzce, Osmaniye, Sinop Baro Başkanları yaptıkları açıklamada, şunları kaydettiler:
“Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun Tasarısının TBMM'ye sunulması nedeniyle, haklı kaygılarını dile getiren, görevi ve temsil ettiği makam gereğince de bu kaygılarını kamuoyu ile paylaşan Trabzon Baro Başkanı Sayın Av. Sibel Suiçmez'e yönelik olarak Diyanet Sen Trabzon Şube Başkanı Metin Aydın'ın üslup ve seviyeden yoksun açıklamalarını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.
“Değerli bir hukukçu, Kadın avukat ve dahi Kadın Baro Başkanı olan Sayın Av. Sibel Suiçmez hakkında ithamda bulunmak, saldırmak, hedef göstermek, her şeyden önce kadın hakları konusunda eğitim vermeye kalkmak, Diyanet Sen Trabzon Şube Başkanının ne görevi ne de haddi değildir.
“Laiklik ilkesini yerle bir edecek olan, her yönüyle sakıncalı ve tehlikeli bulduğumuz bu tasarının toplumu kutuplaştıracağına yönelik kaygılarımızda ne kadar haklı olduğumuz, yapılan bu talihsiz, çirkin, iftiralarla dolu, kabul edilemez beyanlarla şimdiden ortaya çıkmıştır.
“Ne Trabzon Barosu, ne Trabzon Barosunun saygıdeğer Başkanı Av. Sibel Suiçmez, ne de tüm Türk kadın avukatlar yalnız değildir, birlikte çıktığımız bu yolda, laik, demokratik, hukuk devleti ilkesinden bir an sapmadan tüm gücümüzle, Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez'in yanında olduğumuzu kamuoyuna önemle bildiririz.”
HABER MERKEZİ