Kırşehir Elektrik Teknisyenleri ve Esnafı Odası’nın olağan genel kurulu Pazar günü yapıldı ve Kenan Kerimoğlu, beşinci kez üst üste başkan seçildi.
174 üyesi bulunan Elektrik Teknisyenleri ve Esnafı Odası’nın genel kurulu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda yapıldı. Kenan Kerimoğlu’nun tek aday katıldığı genel kurulda bir konuşma yapan Başkan Kerimoğlu, meslektaşlarının sorunlarını her ortamda dile getirerek çözüm yolu aradıklarını belirterek “Mesleki sıkıntılarımız had sahada. Doğru düzgün iş yapamazken, işyerimizin masraflarını ve çalışanlarının haftalıklarını ödeyemezken, resmi kurumlarda çalışanların mesleğimizin içinde piyasaya iş yapmalarını da doğru bulmuyoruz. Bu konuda Elektrik Mühendisleriyle birlikte çalışıp, bu önemli sorunun ortadan kaldırılmasını sağlamaya çalışacağız. Yeni imar mevzuatına göre elektrik abonesi olamayan köylerde vatandaşların aboneliklerini yapılabilmesi için kırsal kesimlere göre bir mevçuat değişikliği gerekiyor. Kırşehir gibi küçük illere göre yeni bir düzenleme ve değişik yapılarak bu konuda yaşanan sorunların ortadan kaldırılmalıdır. Bağ-Kur primlerinin çok yüksek olması, işyeri kiralarının çok yüksek seviyelere çıkması da odamız üyelerini olumsuz yönde etkilemektedir. Ayrıca meslektaşlarımızın en büyük sorunu kalifiye eleman, kalfa ve çırak bulamamasıdır. Bu konuda eğitim sistemimiz yeni baştan düzenlenmeli ve mesleki okullardaki öğrencilerimizin iş ve meslek sahibi olmaları yönlendirilmelidir. Şehrimizin elektrik sisteminde de yeniliklerinin yapılması gerekiyor. Hem elektrik sıkıntılarının önüne geçilmesi, hem de abonelerin kaliteli ve sürekli elektrik kullanabilmeleri için MEDAŞ’ın daha çok yatırım yapması sağlanılmalıdır. Üyelerimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümlenmesi için de mesleki kuruluşlarımızın da bize katkı ve destek vermelerini istiyorum” dedi.
Türkiye’nin Suriye’deki terör örgütlerine yönelik başlattığı Afrin harekatına katılan askerlerimize başarılar dileyen Kenan Kerimoğlu, “İnşallah bu operasyondan yüzümüzün akıyla, şehit vermeden çıkarız. Dualarımız askerlerimiz içindir” dedi.
Tek adayla yapıldığı için 174 üyeden 55’inin oy kullanımı ile yapılan seçimler sonunda Kenan Kerimoğlu beşinci kez Kırşehir Elektrik Teknisyenleri ve Esnafı Odası Başkanı seçilirken yönetim kurulu Aşır Demirbaş, Mahmut Sipahi, Salih Çelebi, Murat Turgut, Cafer Metindoğan ve Enver Coşkuner’den oluştu.
Disiplin Kurulu ise H. İbrahim Gümüş, Selim Arı, Ertuğrul Aytop seçildiler. (HABER: SALİH GÜNER)