Karacakurt Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin her yıl Mucur’da düzenlediği “Türkmen Şöleni” bu yıl “Demokrasi ve Karacakurt Türkmen Şöleni” adıyla iki gün gerçekleştirilecek.
15-16 Temmuz tarihlerinde Mucur'da gerçekleştirilecek Karacakurt Türkmen Şöleni ile ilgili açıklamada bulunan dernek başkanı Serdar Güneş, bütün Kırşehirlileri şölene davet etti.
Türkmenlerin içinden hiçbir zaman vatan haini çıkmadığının belirten Başkan Serdar Güneş, hep vatanına bayrağına, milletine mukaddesatına bağlı yiğit mert delikanlı insanlar olduğunu söyledi.
15-16 Temmuz’da Mucur İmam-Hatip Lisesi karşısında gerçekleştirilecek “Demokrasi ve Karacakurt Türkmen Şöleni”ne Kırşehir Mehterah Takımı, Kırşehir Ustalar Müzik Topluluğu’nun yanı sıra Erzincan Atlı Spor Kulübü, 1326 Bursa Kılıç Kalkan Ekibi, Gaziantep Halk Oyunları ekipleri de katılarak şölene renk katacağını, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılardan Ferhat kaya ile Ertan Çingi de birer konser vereceğini belirten Karacakurt Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Serdar Güneş, iki gün sürecek şölene herkesi davet ederken, şunları söyledi:
"Gerçekten Türkmen kültürünü, örf ve adetlerini dolu dolu yaşayacağımız bir hafta sonuna giriyoruz. Cumartesi günü başlayacak etkinliklerimiz pazar günü de devam edecek. Emeksiz alın teri olmadan güzellikler olmuyor. Derneğin kıt imkanları ile sağa sola koşturarak bir sürü borcun harcın derdin içine girerek bu kültürü, bizi biz yapan değerleri yaşatmak ana unsurunun örf adet ve geleneklerini yaşatmak için bu organizasyonlara başladık. Şükürler olsun bu yıl altıncı kez Türkmen buluşmasını gerçekleştiriyoruz. Burada herkesin emeği, gayreti ve hasbiliği var. Bu organizasyonlar hesabi yapılmaz hasbi yapılır, gönülden yapılır, aşk ile yapılır, sevda ile yapılır. Öyle olmasa bu güzellikler olmaz, bu birliktelik bu güzellik olmaz. Hakikaten hiç kimsenin burada bir beklentisi yok, hiç kimsenin bir hesabı yok. Gaye ne? Gaye bizi biz yapan değerleri Türkmen kültürünü gelecek nesillere aktarmak. Geçmişi tarihini unutan milletlerin geleceği olamaz. Onun için biz bunu önemsiyoruz. Kültür Bakanlığı'nın destekleri ile yapacağımız şölenimiz 15 Temmuz Cumartesi günü Mucur eski İmam Hatip Lisesi karşında başlayacak olup 16 Temmuz Pazar akşamı saat 18'de Ertan Çıngı'nın vereceği konser ile sona erecek. Yetişebildiğimiz tüm yerlere okuntumuzu ulaştırmaya çalıştık. Yetişemediğimiz yerlerde bulunan tüm hemşerilerimizi bu önemli etkinliğe beklemekteyiz" dedi. (HABER: SALİH GÜNER)