santiye (3) copy

KIRŞEHİR’DE köylere götürülen hizmetlerin daha kaliteli ve hızlı bir şekilde ulaştırılması maksadıyla kurulan İl Özel İdaresi Kaman Şantiyesi, törenle hizmete açıldı.
Kaman İlçe Jandarma Komutanlığı karşısında açılan İl Özel İdaresi İlçe Şantiyesi’nin açılış törenine Vali Necati Şentürk, Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Kırşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş, Kaman Kaymakam Vekili Hicabi Aytemür, İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, il ve ilçe protokolü, muhtarlar, İl Özel İdaresi çalışanları ile vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Necati Şentürk, bugün açılışı gerçekleştirilen İl Özel İdaresi Kaman Şantiyesi ile yaşanan sorunlardaki zaman kaybının önleneceğini ve hizmetin yerinden yapılacağını söyledi.
Bütün hizmetlerin vatandaşlara daha kaliteli yaşam sunmak için yapıldığını belirten Vali Necati Şentürk, “Daha önce Kaman’da muhtarlarımızla yaptığımız bir toplantıda sizlere, ilçede kapanan dokuz belediyedeki araçların tekrar o beldelere devredilmesi ve şantiye kurulması sözü vermiştim. Bu iki sözü de yerine getirdim. Bu şantiyenin kurulması çok güzel bir hizmettir. Mesela, kışın kar yağdığında şehirden araç gelip yolda kalanları kurtarıyordu. Bugünden sonra buradaki araçlar Kaman ilçesinde vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Bu şantiye ile zaman kaybı önlenecek ve hizmet yerinden yapılacak. Burada 15 aracımız var ama bu araç sayısını artıracağız. Milletvekillerimiz memleketimize çok güzel hizmetler getiriyorlar, onlara teşekkür ediyorum. Ayrıca, asfalt şantiyesini de kurduk. İçişleri Bakanlığımızdan 25 Milyon TL borçlanabileceğimize dair resmi yazı geldi. Bu 25 Milyon TL’yi hizmete dönüştüreceğiz. Bu paranın büyük bir miktarı ile sıcak asfalt yapacağız. Bütün hizmetler vatandaşlarımız için. Bu şantiyenin memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İl Özel İdaresi Kaman Şantiyesine bir greyder bir de çöp kamyonu sözünü de veriyorum” dedi.

santiye (4) copy
Daha sonra söz alan Milletvekili Mikail Arslan da, şöyle konuştu:
“Sayın Valimizin destekleri ve İl Genel Meclisinin kararıyla açılan şantiye ilçemize hayırlı olsun. İl Özel İdaresi Kaman Şantiyesinde çalışan bütün personele başarılar diliyorum. Çiçekdağı ilçesinde de bir şantiye açılacak. Böylelikle, Kırşehir hızlı yönetim ilkesi çerçevesinde İl Özel İdaresi ile birlikte kaliteli hizmetlere imza atacak. Yakın zaman sonra bir mali kaynak temin edeceğiz. Bu kaynakla, köylerimizin atık su, kanalizasyon, sıcak asfalt, kilit parke ve diğer ihtiyaçları ile ilgili bir çalışma içerisine gireceğiz.
“Köylerimizin ihtiyacı olan bütün hizmetleri 2019 yılına kadar tamamlamak gayretindeyiz. İlçelerimizde vatandaşlarımızın beklediği hizmetleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Kaman’da çevre yolu çalışması devam ediyor. Asfaltın büyük kısmı atıldı. Kaman-Ankara yolu arasında Bitümlü Sıcak Karışım asfalt çalışması yapacağız. Konya yol ayrımında 42 Km yol itibariyle BSK ihalesi yapılmış durumda. BSK kaplaması ile beraber hatalı yollar da tamir ediliyor. Kırşehir yol ayrımında olan kesimde de proje çalışması devam ediyor. Oraya da BSK kaplama yapılacak ve Kırşehir-Ankara arası 1 saate inecek. Bu yolun alternatif olarak daha canlı olacağını düşünüyoruz. Buradan Konya’ya da kestirmeden ulaşılacak.
“Ayrıca, Kırşehir merkezden Sıdıklı Sarıyahşi Köprüsü’ne, oradan da Toklumen ve Savcılı’ya, Savcılıdan da Kaman’a kadar ulaşan bir yol projesi var. Onu da yatırım programına aldık, ihale hazırlığı yapılıyor. İhalesi yapıldıktan sonra da önümüzdeki yıl çalışmalara başlanmış olur. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu da Bakanlar Kurulu Kararınca onaylandı. Mucur’da dört yıllık yüksekokul açmayı planlıyoruz. Akpınar’a da Meslek Yüksekokulu açılması için de Ahi Evran Üniversitesi Rektörü ile görüşmeler yapıyoruz. Çiçekdağı’nda 300 kişilik yurdu da bitiriyoruz.
“Önümüzdeki dönemde hem Mucur’da, hem de Kaman’da doğalgaz çalışmalarına da başlayacağız. Kaman merkezde, Kurancılı kasabasında ve Demirli kasabasında TOKİ çalışmalarına başlayacağız. Ayrıca, kentsel yenilemenin ikinci etabını da başlanması için de uğraşlarımız devam ediyor. Kaman’da kız ve erkek imam hatip lisesi ve ortaokulu yapacağız.
“Savcılı’da büyük bir plaj projemiz var. Kaman’da 500 kişilik kapalı spor salonu çalışmamız var. Önümüzdeki yıl temelini atmayı planlıyoruz. Bu çalışmaların tamamlanması ile daha modern bir Kaman’a ulaşmış olacağız.”
Milletvekili Salih Çetinkaya ise yaptığı konuşmada, “İl Özel İdaresi İlçe Şantiyesi, Kaman için önemli hizmetler yapacaktır. Bu şantiyenin açılması Kırşehir’in yükünü de hafifletmiş olacak. Böylelikle diğer ilçelerdeki köylere de hizmet daha hızlı ulaştırılacak. Kaynaklarımızı da iyi kullanmalıyız. Özellikle içme suyu kaynaklarımızı muhafaza etmeliyiz. Köy yollarımızı da iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Yerel yönetimlerin en önemli unsurları muhtarlardır. Muhtarlarımızla birlikte önemli adımlar atacağız” sözlerine yer verdi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz şantiyemizde 15 araç, 19 personel mevcut. Şantiye, ilçe sınırlar içerisinde bulunan 55 köye yol ve içme suyu gibi hizmetlerin zamanında ulaştırılması için kurulmuştur. Köylere götürülen hizmetleri daha önce merkezden yola çıkarıyorduk. Bu da işlerin aksamasına neden oluyordu. İlçe şantiyesinin kurulması ile bu problemler ortadan kalkacaktır” ifadesini kullandı.
İl Özel İdaresi Kaman Şantiyesi açılış töreni, kurdelenin kesilmesi ile sona erdi.
Vali Necati Şentürk, Milletvekilleri ve diğer protokol, şantiye açılış töreninden sonra ilçeye yeni getirilen AFAD Acil Yardım Konteynırında incelemelerde bulunarak AFAD İl Müdürü Metin Alpaslan’dan bilgiler aldılar.
Kaman’daki program, Vali Necati Şentürk, Milletvekilleri ve diğer protokolün katıldığı Muhtarlar Toplantısı’nda muhtarların sorunlarının dinlenmesi ile sona erdi.