gölge copy

PİLOT il seçilen Kırşehir’de 2015 yılı Şubat ayında uygulanmaya konulan "Gölgeni İzle: Yerel Siyasete Kadın Katılımı için Gölge Meclisler" Projesi kapsamında yapılan çalışmalarla kadınlar toplumda yer alma ve statülerini belirleme imkanına erişiyor.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, 15 Eylül 2014'ten bu yana Hollanda Kraliyet'in Matra Programı kapsamında verdiği destekle "Gölgeni İzle: Yerel Siyasete Kadın Katılımı için Gölge Meclisler" Projesini yürütmektedir. Pilot ilçe olarak seçilen Kırşehir'de gerçekleştirilen 14 aylık proje 15 Kasım 2015 tarihinde sona erecek.
Proje kapsamında, Kırşehir'de en az 30 kadınla yerel siyasi mekanizmaları tanıtıcı ve bu mekanizmalarını nasıl kullanacaklarına yönelik bilgilendirici ve interaktif bir eğitim gerçekleştirip ardından bir gölge meclis oluşturuldu.
Kırşehir Gölge Meclisi, her ay yaptığı toplantıları devam ettirirken, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelen Gölge Meclis üyeleri, kadınların sosyal statüsünü geliştirme açısından birçok projeyi uygulamaya koymayı planlıyor.

 

GÖLGE MECLİSİ.avi_snapshot_02.04_[2015.09.04_11.38.45] copy
Gölge Meclis’in çalışmaları ile ilgili haber ekibimize bilgiler veren Gölge Meclisi Proje Koordinatörü Özlem Başdoğan, kadının insan hakları, aktif vatandaş olmak, iletişim becerileri gibi konularda eğitim programının hayata geçirilmesini planladıklarını söyledi.
Sadece kadınlara değil, erkeklere yönelik olarak da kadının insan hakları konusunda farkındalık eğitimleri yapmayı planladıklarını belirten Gölge Meclisi Proje Koordinatörü Özlem Başdoğan, Gölge Meclis’e verdikleri destekten dolayı Kırşehir Belediyesi ile Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti.
Gölge Meclisi Proje Koordinatörü Özlem Başdoğan, çalışmalarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:
“Kırşehir Gölge Meclis, özellikle kadınlara ve erkeklere yönelik bir eğitim programı üzerinde çalışıyor. Özellikle kadının insan hakları, aktif vatandaş olmak, iletişim becerileri bu gibi konu başlıklarında hazırlanacak bir eğitim programının Kırşehir’de hayata geçirilmesine ilişkin bunun en azından yerel yönetimlere önerilmesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bununla birlikte artık her ay kadınlar bir araya geliyorlar. Kırşehir’de farklı gruplardan kadınlar buluşuyor ve gündemlerinde de Kırşehir’deki kadın gündemi var. Birçok gündem maddesi var, ama önceliği kadınlarda sosyal güçlenme anlamında ve erkeklerde kadının insan hakları konusunda farkındalıkla ilgili eğitim çalışmalarına öncelik veriliyor. Bu anlamdaki çalışmalarımız da sürüyor. Yakın zamanda da Kırşehir Gölge Meclis, bu anlamda ilgili yerel yönetimlerin kapısını çalıp projelerinin hayata geçirilmesini istiyor olacak.
“Kırşehir Gölge Meclis, bağımsız bir meclis. Herhangi bir şeyin parçası değiliz. Farklı gruplardan kadınlar gönüllü olarak bir araya gelip bu konuyu ele alıyorlar. Kırşehir’i konuşuyorlar, kadınlar için neler yapılabilir bunu konuşuyorlar. Ama bununla birlikte yerel yönetimlerin bize olan destek ve ilgileri de kıymetli. Başta bu anlamda Kırşehir Belediyesi her zaman yakın ve diyalog halinde olduk. İşbirliklerini hep hissettik. Yine bir diğer önemli yer de Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası. Uzun zamandır toplantılarımızı burada yapıyoruz. Kırşehir Belediyesi’ne ve Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’na projeye destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum.”