termal

Kırşehir Termal Turizm ve Sanayi Anonim Şirketi tarafından 20 Ocak’ta ihaleye çıkarılan ana boruların değişimine önümüzdeki günlerde başlanacak.
Vali Necati Şentürk, 1992 yılında yapılan jeotermal hattının abonelere ulaştırılan ana borularının miadının doldurduğunu ve yenilenmesi için başlattıkları çalışmaların tamamlandığını açıkladı.
İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte ihaleyi kazanan firmaya yer tesliminin yapılacağını ve önümüzdeki günlerde boruların yenilenmesi için çalışmalara başlanacağını belirten Vali Necati Şentürk, “Kırşehir Termal Turizm ve Sanayi Anonim Şirketi olarak, bin 800 konuta günün 24 saati 48,5 ile 50 derece arasında sıcak su verilerek halkımızın ısınmalarını sağlıyoruz. 24 yıldır kullanıldığı için miadını doldurmuştu. Zaman zaman bu nedenle arızalar meydana geliyordu. Bu boruların yenilenmesi için ihaleye çıkmıştık. Jeotermalle ısınma sezon da bitince çalışmalara başlanacağını daha önce açıklamıştık. Bugün ısınma sezonu kapanınca ihaleyi kazanan firma çalışmalara başlayacak. Terme bölgesinden başlayan ve Valilik binasına kadar devam eden hattı, Lise Caddesi ve Belediye Kavşağı’ndan Öğretmenevi’ne kadar olan hattın tamamen borularını yenileyeceğiz. Ayrıca abonelere ulaşan boruları yenileyeceğiz. Yine bütün binalarda halen kullanılan motorları kaldırılacak ve yeni bir sistemle ısınmadan kaynaklanan sorunlar tamamen ortadan kaldırılmış olacak. Boruların en geç 2016 kış sezonu, yani Ekim ayında tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.
Vali Necati Şentürk, ayrıca Terme bölgesinde açılan ve kullanılmayan kuyuların kapatılacağını da belirterek, jeotermal suyu en verimli şekilde kullanacaklarını sözlerine ekledi.