25 Ekim’de Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ PARTİ’ye Türkiye genelinde büyük bir teveccüh var. Bu yeni partinin kurulduğu tarihte basında çıkan haber ve yorumlara baktığımızda çok ses getirdiğini görebiliriz.
Kırşehir’de de teşkilatlanmaya başladığını görüyoruz. Kırşehir kurucu il başkanlığına herkesin tanıdığı Müfit Göçen getirilirken, Merkez İlçe Başkanlığı’na da Nuri Araz atandı, il ve ilçe teşkilatlarının oluşturulması için çalışmalara hız verildi.
Ak Parti yanlısı haber ve yorumlar olumsuz , tarafsız gazete haber ve yorumlara baktığımızda bu yeni partinin ilk etapta yüzde 13-14 oy oranı ile diğer partilerle yarışa başlayacağını yazıyorlar.
İYİ PARTİ‘nin genel merkez binasının açılışına da binlerce insan katıldığını televizyonda izledik. İYİ PATİ ile ilgili basında çıkan yorumlardan Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan “Ben diyorum ki: İYİ PARTİ tutacak” yazısında şöyle diyor:
“Sallamıyorum, elimde sağlam bir veri var. “
“İYİ PARTİ” tutmayacak olsaydı, “Logolarını bizden çaldılar” diyen çıkmazdı.
“Proje parti bu” diyen çıkmazdı.
“Aşağılama, küçültme çabaları alıp başını gitmezdi. Bunun yerine, ” Hayırlı olsun” olsun denilir geçilirdi.
“Bilhassa iktidar cephesinde gizlenemeyen öfkeyi dizginlenemeyen laf çakma çabalarını görüyorum. Ve bu nedenle İYİ PARTİ tutacak diyorum.”
Şimdi de sizlere içişleri eski bakanı Meral Akşener’in liderliğinde kurulan YENİ PARTİ’nin programından bazı alıntılar sunacağım.
Parti programında Parlamenter sisteme geri dönüleceği, HSK’nın yeniden yapılandırılacağı, yargı bağımsızlığının sağlanacağı, yolsuzlukla mücadeleye ve TSK’nın kurumsal yapısında değişiklik yapılacağına, TÜRK Milletine güveni esas almak.
Açık, dürüst ve hesap verebilir olmak. Çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı pozitif siyaset yapmak. Somut hedeflere sahip olmak ve odaklanmak. Çözüm üretmek ve çalışkan olmak. Eleştiriye açık ve özgür düşünceli olmak. Siyaseti değerler üzerinden üretmek ve yapmak. Milliyetçiliği kültürel ve ekonomik alanlara taşımak Farklılıklara saygılı olmak.
Milli menfaatlerimizi her alanda ön planda tutmak. Yolsuzlukla tam ve etkin mücadele etmek. Bunların dışında diğer ilkelerini şu ana başlıklar altında parti programına almışlar.
1-Demokrasi ve Hukuk 2-Siyasi Partiler ve Seçim 3-Eğitim 4-Medya 5-Kadın 6-Emekli ve Yaşlı Büyüklerimiz 7-Gaziler ve Şehit Yakınları 8-Din Hizmetleri 9-Kamu Yönetimi 10-Doğu- Güneydoğu Sorunu 11-Dış Güvenlik 12-Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği 13-İstihbarat 14-Para Politikaları 15-Finansal.
Bakalım İYİ Parti ne yapacak, neler yapabilecek. Hep birlikte bekleyip göreceğiz.