İYİ Parti Başkanı Göçen’den 30 Ağustos Bayramı mesajı

İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Ya istiklâl, ya ölüm” parolasıyla yola çıkan bir milletin neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin tüm dünyaya ilanı olmuştur” dedi.

Malazgirt Zaferi’nin büyük komutanı Sultan Alparslan’ı ve yurdumuzu emperyalizmin pençesinden kurtaran Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla andıklarını belirten Başkan Gözen, mesajında şunları ifade etti:

“Aziz Kırşehirliler, Anadolu’nun ebedi vatanımız olmasını sağlayan, Malazgirt Zaferi’nin kazanıldığı ve bağımsızlık mücadelemizin önemli bir dönüm noktası olan Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığı Ağustos ayının son haftasını Zafer Haftası olarak büyük bir gururla kutlamaktayız.

“1071’de kazandığımız Malazgirt Zaferi’nden bugüne kadar geçen süreçte Anadolu’da kurulan devletlerin ve verilen mücadelelerin zaferle taçlanması sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyeti, coğrafyamızı ebedi vatan haline getirdiğimizin ispatıdır. Ancak, Atatürk’ün belirttiği gibi “… bu başarıyı Türk milletinin ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak azimkârane yürümesine borçluyuz.”

Kurtuluş Savaşımız, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos Başkumandan Meydan Muharebesi ile zafere ulaşan, 9 Eylül 1922’de Ege kıyılarında emperyalizm uşaklarının denize dökülmesiyle neticelenen bir şanlı mücadeledir. Bu mücadele “Ya istiklâl, ya ölüm” parolasıyla yola çıkan bir milletin neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin tüm dünyaya ilanı olmuştur. Yine tüm kalbimle inanıyorum ki, gerektiğinde asil milletimiz her zaman birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden gelecek, barış ve huzurumuza kastedenlere karşı gereken cevabı verecektir.

“Bu düşüncelerle Malazgirt Zaferinin büyük komutanı Sultan Alparslan’ı ve yurdumuzu emperyalizmin pençesinden kurtaran Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla anıyorum. Bu uğurda canları ve kanlarıyla vatan topraklarını bizlere emanet bırakan aziz şehitlerimizi, her türlü maddî ve manevî fedakârlığı göstermiş olan gazilerimizi de bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğilerek kahraman silahlı kuvvetlerimizin ve yüce Türk milletinin Zafer Haftası’nı tebrik ediyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)