KIRŞEHİR’İN Kaman ilçesinde farklı zamanlarda farklı evlerde bir araya gelen kadınlar, imece usulüyle çalışarak Ramazan Bayramı için başta yöresel tat olan kömbe ve tatlı çeşitlerini hazırladı.
Komşuluk ilişkilerinin hala kuvvetli olduğu köy ve mahallelerde eski gelenekleri sürdüren kadınlar, hem bayrama hazırlandı hem de yardımlaşma duygusunun yaşanmasına katkı sağladı.
İlçeye bağlı Savcılı Büyükoda köyünden Hacer Kozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy ve mahallelerde nineleri ve atalarından gördükleri gelenekleri sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.
Eskiden köylerinde kadınların gruplar halinde bayram hazırlıkları yapıldığını ifade eden Kozan, Ramazan Bayramı öncesinde de 3-4 kadın bir araya gelerek imece usulüyle tatlı, kömbe, börek ve çeşitli yiyecekler hazırladıklarını dile getirdi.
Sarıuşağı Mahallesinden Fatma Dursun da komşularıyla danışma içerisinde bayram hazırlığı yaptıklarını söyledi.
Kadın dayanışmasıyla işlerini yaptıklarını vurgulayan Dursun, "Kaman'da hemen her bayram komşularımızla bir araya gelerek yöresel bir ürün olan bayram kömbesini yapıyoruz. Tandır diye adlandırdığımız pişirme yerinde iki sac arasında pişirip yemeye hazır hale getiriyoruz. Yaptığımız yağlı bayram kömbelerimizi bayramda ziyaretimize gelen misafirlerimize ikram ediyoruz. Ayrıca, bayram tatlılarımızı da yine burada yapıyoruz" ifadesini kullandı.
KIRŞEHİR (AA)