Mucur’a bağlı Kızılağıl, Devepınarı ve Yörücek köyleri sadece yazı susuz geçirmiyor, kışın da aynı sıkıntıyı yaşıyor, ama yetkililer sadece seyrediyor.
Gerek köylüler, gerekse muhtarların tüm girişimlerine rağmen su sorununa çözüm bulunmamasıyla umutların bittiği bu köylerde bırakın hayvanlarını ya da küçücük bahçelerini, köylüler yıkanmak için, çamaşır ve bulaşık yıkamak gibi en temel konularda ciddi bir perişanlık yaşıyor.Suyun azlığı nedeniyle bu köylerde muhtarlar iki günde küçük çaplı depolarını doldurup 3. gün yarım gün köylüye su vermek zorunda kalıyor.
Bu durumda düğün cenaze gibi günlerde daha büyük çapta sıkıntı yaşandığını belirten köylüler, “Bu köylerimize heves edip hayvancılık ya da benzer uğraşlarla dönüş yapmak isteyen köylülerimizin de önü kesiliyor. Perişan bir durumdayız” dediler.
Su sorununu defalarca milletvekillerine ilettiklerini, İl Özel İdaresi yetkilerinin de kendilerine “Vali bey emir versin sondaj yapalım. Sularınız maalesef 15 km mesafedeki Derindere’deki drenajdan sağlanıyor. Bu drenajdan değil sondajdan yapılırsa ancak kurtulursunuz” dediklerini söyleyen köylüler gazetemize gelerek, su sorunun artık canlarına tak ettiğini, özellikle Vali Beyin bu işe el atmasını istediler.
Genel su sıkıntısı var diye her kapıdan geri gönderildiklerini söyleyen köylüler bu durumun özel ve genel bir sıkıntıdan kaynaklanmadığını özellikle belirterek “Bütün sıkıntı 15 kilometre uzaklıkta Derindere’deki drenajdan su almamızdır. Orada da su azdır. Köylülerimiz 2 güne bir yarım gün verilen suyu sen tükettin, ben tükettim diye birbiriyle sorunlu hale gelir olmuştur” şeklinde konunun önemine dikkat çektiler. (HABER: SALİH GÜNER)