Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bur mesaj yayınlayarak tüm doktorların ve sağlık çalışanlarının gününü kutladı.

Bugün tıp fakültelerinde, hastanelerde, sağlık ocaklarında ve kliniklerde gelişmiş ve modern uygulamalarla halka geniş hizmet imkânları ve alanları sunulduğuna dikkati çeken Rektör Saylam mesajında şunları söyledi:
“Hekimlerimiz memleketimizin her köşesinde, her türlü koşullar altında insanımız ve toplumumuzun ihtiyaçları doğrultusunda çalışmaktadır. Hayatın her döneminde insana hizmet eden, ihtiyaç duyduğu anda insanı sağlığına kavuşturmayı amaçlayan ve sağlıklı insanımızın sağlığını koruma gayreti içinde olan hekimlerimiz kutsal ve onurlu bir görevi yerine getirmektedir.
Fiziksel ve yapısal değişikliklerle alt yapısını hazırlayan Sağlık Bakanlığı, Vizyon 2023 doğrultusunda planlanan kalite ve hizmet standartlarını yükseltme hedefleri, Global düzeyde politika ve uygulamaların hayata geçirilmesi hedefleri ile önemli gelişme ve atılımlar sergilemektedir. Bugün tıp fakültelerimizde, hastanelerimizde, sağlık ocaklarımızda ve kliniklerimizde gelişmiş ve modern uygulamalarla halkımıza geniş hizmet imkânları ve alanları sunulmaktadır.
Bu gelişmelere kaynaklık eden, büyük bir özveriyle insan ve toplum sağlığına hizmet ederek çalışan; insanın sağlıklı, mutlu bir yaşam sürmesini hedefleyerek mesleğine gönül veren hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim” dedi.