KIRŞEHİR Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Esnaf Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran‐ı Veli’nin Kırşehir’de en iyi şekilde anılması için gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını ve bugün başlayacak etkinliklere tüm Kırşehir halkını, esnaf ve sanatkarları davet etti.
Kırşehir’de yaşayan, dünya sigortacılığına ve sendikacılığına temel teşkil eden, esnaf ve sanatkarların piri, büyük mutasavvıf, Türkmen lideri Ahi Evran’ın düşünce ve öğretilerini yaygınlaştırmak amacıyla “Elini, dilini, belini bağlı; kapını, gönlünü, sofranı açık tut” prensibi temel alınarak düzenlenen 29. Ahilik Haftası ve 52. Esnaf Bayramı’nın anlamına uygun ve en etkin şekilde kutlanacağını belirten Başkan Bahamettin Öztürk, etkinliklerin bir hafta süreceğini dolu dolu geçeceğine inandığını söyledi.
Kırşehirlilerden de destek beklediklerini belirten Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, şöyle konuştu:
“Bugün başlayacak ve 29 Mayıs’a kadar zengin bir programla kutlayacağımız Ahilik Haftası etkinliklerine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da teşrif edecekler. Böyle mutlu bir günde bizlerle olacak olan Sayın Cumhurbaşkanımıza minnet ve şükran duygularımızı sunuyorum. Tüm Türkiye’de kutlanacak, diğer iller bir gün kutlayacak. Ama Kırşehir’de bir hafta boyunca kutlanacak ve dolu dolu
geçeceğine inanıyorum. Bu sene programlarımız da çok iyi. Başta Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımız olmak üzere sivil toplum örgütlerimizin hepsine, görsel ve yazılı basınımıza teşekkür ediyorum. Ben dediğimiz zaman olmuyor, biz dediğimiz anda aşamayacağımız hiçbir şey yok. Bugün komşu illerimize baktığımızda da yerleşiminde, çevre düzenlemesinde Kırşehir’imiz maşallah dört dörtlük. Yozgat, Aksaray, Niğde ve Nevşehir illerine baktığımızda Kırşehir’imiz gerçekten birlik, beraberlik içinde güzel çalışmalar oluyor. Milletvekillerimiz istişare içinde, barışık, projeli ve her yaptığı işte de Vali, Belediye Başkanı, üniversite ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmalar oluyor. Ahilik de bunun içinde. Kırşehir’imizde bir hafta boyunca etkinliklerimiz olacak, ama Kırşehir halkı, Kırşehir esnafı da buna sahip çıkması lazım. Çıkıyorlar, ama biraz daha candan olmalı. Kırşehirli hemşehrilerimizin 23‐29 Mayıs tarihlerindeki etkinliklerde gelen misafirlere sahip çıkmasını bekliyoruz. Bu yıl ki kutlamalarımızın daha heyecanlı ve daha güzel olacağına inanıyorum. Halkımıza ve esnafımıza sesleniyorum 23‐29 Mayıs tarihlerinde kutlanacak Ahiliğe katılsınlar. Halkımızın ve esnafımızın ev ve işyerlerini süsleyerek, kutlamalara da bizzat katılmalarını istiyoruz. Ahiliğin bir coşkuyla yaşanmasını elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Görsel ve yazılı basına da çok büyük görevler düşüyor. Kırşehir’imizi uçurmamız lazım. Belirli yerlere getirmemiz lazım, çünkü Ahiliğin beşiği Kırşehir. Değerli esnaf kardeşlerimin bizlere destek vermelerini can‐ı gönülden istiyorum.”