AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve 22. Dönem Kırşehir Milletvekili ve Hacı Turan, Mucur Kızıldağyeniyapan Köyü Şehit Uzman Çavuş Muzaffer Kılıçaslan İlköğretim Okulu ve Yabanlılar Sosyal Medya Platformu tarafından düzenlenen Fotoğraf sanatçısı Derya Yazar’a ait “Afrika Benin’den Görüntüler” konulu fotoğraf serginin açılışını yaptı.
Mahmut Turan tarafından hazırlanan fotoğraflar Ahi Evran Külliyesi Resim Sergisi Salonu’nda beğeniye sunuldu. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir’in de katıldığı fotoğraf sergisinin açılışına katılarak bir konuşma yapan Hacı Turan, “İşte iki gün önce burada Yabanlıspor’a bir spor malzeme desteğimiz oldu. Benim şöyle bir sloganım vardı. 3 yıl içerisinde 3 bin sporcuya malzeme desteği başlangıcı Kırşehir Lisesi’ndeki öğrencilerden başlamıştım. Ben Lise çıkışlıyım biliyorsunuz. Sonuncu demeyim de 3 bini de Yabanlıspor’la tamamladık, inşallah süreci devam ettiriyoruz. Şimdi tabi bu platformun yöneticisi Mahmut Turan bizim de yeğenimiz olur. Maşallah ben de takip ediyorum 10 bine yakın taraftarı var. Kırşehir’de yaklaşık köy, Mucur, merkez 25 bin nüfusa sahip. Yabanlı ciddi bir rakam neredeyse Kırşehir nüfusunun yüzde10’u. Sadece Kırşehir’de değil Ankara’da, İzmir’de, İstanbul’da hatta yurtdışında olan da bu platform içerisinde olan, Kırşehir’de olan gelişmeleri takip ediyorum. Mahmut güzel bir alan açmış. Sadece Yabanlı bölgesinde değil, Kırşehir’de yapılan hizmetleri, sosyal etkinlikleri oradan duyuruyor. Yani ben bu vesileyle Mahmut’u tebrik ediyorum. Tabi bugün de güzel bir resim sergisi açılışı var. Bizim köydeki okula bir şehidimizin adına verildi. İnşallah oranın bir takım talepleri var. Sıkıntı değil çözümleyeceğiz. Talep bitmiyor yani. Halı saha dediler güzel bir halı saha yatırdık. Kütüphane dendi, spor malzemesi verildi yine akabinde geliyor. Yani talep çok yapılması lazım. Her birinin yerine getirilmesi lazım. Ama burada herkes elini taşın altına koyması lazım. Biz burada sadece Yabanlı bölgesi olaraktan bakmıyoruz, genel bakıyoruz yani. Ben geçenlerde Sıdıklılar bölgesindeydim oradaki okulları ziyaret ettik orada da desteklerimiz oldu. Ama bu sosyal platform gerçekten çok güzel, çok hoşuma gitti. Çok ciddi takipleri var yani. Siz günün 24 saati bu platformda gelişen Kırşehir’le ilgili, bölgeyle ilgili gelişen olayları takip ediyorsunuz. Sizleri kutluyor, birlikte çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Ardından fotoğraf sanatçısı Derya Yazar’a ait “Afrika Benin’den Görüntüler” konulu fotoğraf sergisinin açılışını yapan ve fotoğrafları tek tek inceleyen Hacı Turan, sergiyi beğendiğini, bütün Kırşehirlilerin de görmesi gerektiğini ifade etti. (HABER: MUALLA CEYLAN)