Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Kırşehir Temsilcisi Bayram Saygı, Kırşehir’deki fırıncıların rekabet durumunu değerlendirerek Kırşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi.

Rekabetin ana kaynağının şehir merkezinde faaliyet gösteren ruhsatsız fırınlar olduğunu belirten Bayram Saygı,bu nedenle şehir dışındaki fırıncıların böyle bir rekabete girdiğini söyledi.
Bayram Saygı gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i ziyaret ederek Kırşehir’de başlayan fırıncı rekabetini ve ekmek fiyatlarını değerlendirdi.
Saygı, Kırşehir’de kaliteli ekmek üretmek için yıllardır çaba gösterdiklerini, geçmiş Belediye yönetimleri tarafından somun üreten fırınların şehir dışına kaldırılmasına rağmen her türlü zorluk ve sıkıntıya bugüne kadar göğüs gerdiklerini kaydetti.
Kendilerinin şehir dışına kaldırılmasına rağmen, hala şehir içinde pek çok fırında somun üretiminin devam ettiğini, bu durumun da şehir dışındaki fırıncıları olumsuz yönde etkilediğini belirten Bayram Saygı, bu konuda şunları söyledi:

fırıncılar haberi  (1) copy
“1996 yılında Kırşehir Belediyesi’nin bütün fırınları çevre ve hava kirliliği yarattığı gerekçesiyle şehir dışına kaldırmıştı. Biz de bu karara uyarak şehir dışında yerlere giderek ve buraya milyarlarca lira yatırım yaparak yeni fırınlar kurmuştuk. Ancak son yıllarda şehir içinde pek çok fırında somun üretiminin yapılması bizleri mağdur etmiştir. Biz de bu fırınların faaliyetinin durdurularak şehir dışına kaldırılması için mahkemeye başvurmuştuk. Yargıtay’ın şehir içindeki fırınların kaldırılması kararına rağmen Kırşehir Belediyesi bu konuda hiçbir işlem yapmamış ve şehir içindeki fırınlar ekmek üretimine devam etmişlerdir. Pide üretiyoruz gerekçesiyle somun üreten fırınlar şehir dışındaki biz fırıncıları mağdur etmişlerdir. Vatandaş sıcak ekmek yemek için bu fırınları tercih edince, dışarıdaki fırıncı esnafımız iş yapamaz, para kazanamaz duruma gelmiş ve pek çoğu kapanma noktasına gelmiştir. Bugün ekmeğin maliyeti 65 kuruş olmasına rağmen şehir dışında ekmek üreten fırıncılarımızın zarar etmesine rağmen fiyatlarını aşağıya çekerek vatandaşa ucuz ekmek yedirme yoluna gitmiştir. Bu konuda bizler istiyoruz ki Kırşehir Belediyesi Yargıtay’ın kararını uygulaması ve biz fırıncıların mağduriyetini ortadan kaldırmasıdır. Yoksa bu durum artarak devam edecektir. Pek çok esnafımız mağdur olacaktır.”