Kırşehir Belediyesi, ev ve Süs hayvanı satış yerleri için eğitim düzenleniyor.
Kırşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim programı gerçekleşti.
Park Bahçeleri Müdürlüğü Güzler Evcil Hayvanlar Parkı ve Piknik alanı bünyesinde çalışan ve alanında uzman veteriner hekimler, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği ev ve sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon çalışmaları kapsamında hayvan sahiplerine verilen eğitim programı uyguluyor.
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği yerel yönetimlerin vermek zorunda olduğu hayvan hastalıkları ve bakımı, hayvan sevgisi, ev ve süs hayvanlarının satışı konularında gerekli mevzuatların bilgisinin verildiği eğitimler, Orman Su İşleri Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Kırşehir İl Müdürlüğü ve Kırşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştiriliyor.
Ev ve süs hayvanı satışı yapanlar ve çalışanlar, yerel hayvan koruma görevlileri, gönüllüler ve hayvan besleyenlere ev ve süs hayvanları bakımı, beslenmesi ve sağlığı hakkında eğitim hizmetleri veriliyor.
Park Bahçeleri Müdürlüğüne bağlı, Güzler Evcil Hayvanlar Parkı ve Piknik alanı bünyesinde çalışan ve alanında uzman veteriner hekimler tarafından verilen eğitimin talebin yoğunluğuna göre devam edeceği bildirildi.
Hayvan sevgisi, bakımı ve hayvan hastalıkları, hayvan hakları ve satışı konularında gerekli mevzuatın anlatıldığı eğitimler sonunda yeterli düzeyde katılanlara “Katılım Belgesi” veriliyor.
HABER MERKEZİ