Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bahamettin Öztürk, esnaf ve sanatkarlara Esnaf Kefalet Kooperatifleri kanalıyla kullandırılan kredilerde batık kredi olmadığını belirterek, işini büyütecek, yatırım yaparak memleketine katkı sunacak olan esnaf sanatkarlara faizsiz kredi döneminin başlamasını beklediklerini söyledi.

Başkan Bahamettin Öztürk, kooperatiflerince 2017 yılı içerisinde yüzde 5 faiz oranı ve 5 yıl vadeli olmak üzere 613 esnaf ve sanatkara 31 milyon lira kredi kullandırdıklarını söyledi.
Esnaf ve sanatkarlara düşük faizli ve uzun vadeli kredi kullandıran tek finans kaynağının esnaf kefalet kooperatifleri olduğuna vurgu yapan Başkan Öztürk, “Kredilerimizi kullandırırken üyelerimizi dosya masrafına boğmadan, en uygun şekilde kredi imkanı sunduk. Kullandırdığımız kredilerimizde batık kredimiz yok. Ortaklarımız kredilerini zamanında ödedi ve bizler her dönen krediyi yine esnaf sanatkarlarımıza tekrar kredi olarak sunduk” dedi.
Hükümetçe geçtiğimiz yıllarda KOSGEB kanalıyla ve Esnaf Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan faizsiz kredilerde bölgedeki 83 kooperatif arasında en çok kredi dağıtan kooperatif olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Öztürk, “Faizsiz kredi de devletimizin hiçbir zararı yok. Çünkü Esnaf Kefalet Kooperatifleri kanalıyla dağıtılan her kredi, ödeme dönemi geldiğinde Esnaf Kefalet Kooperatifleri’nden anında kesiliyor. Bu bağlamda devletin hiçbir zararı yok” dedi.
Başkan Öztürk bu bağlamda hedeflerinin Esnaf Kefalet Kooperatifleri kanalıyla kullandırılan kredilerin faizsiz olması konusunu Başbakan Binali Yıldırım’a ilettiklerinin altını çizerek, “Alın teri ve el emeğiyle çalışan esnaf ve sanatkarlarımız ülke ekonomisinin temel direğidir. Bu direği ayakta tutmak hükümetlerimizin başlıca görevi. Bugün her esnafımız önce kendini çalıştırıyor. Yine çalışan her esnafımızın yanlarında bir iki kişi çalıştırdığı düşünülerse yurt genelindeki iki milyon esnafın ülke ekonomisine ve istihdamına olan katkısı net olarak ortaya çıkar. Bundan hareketle esnaf ve sanatkarlarımız için yeni bir faizsiz kredi dönemi başlamalı. İşini büyütecek, yatırım yaparak ülkesine katkıda sunacak esnaf sanatkarlarımıza faizsiz kredi imkanı tanınmalı. KOSGEB'te büyük kaynaklar var. Bu kaynağın reel sektör içinde çalışan esnaf sanatkarlarımıza aktarılması için hükümetimizden desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.
Açıklamalarının devamında bütün amaçlarının esnafın kepenginin açık, vitrinlerin ışıklı kalması olduğunu kaydeden Başkan Öztürk, 2018 yılı itibarıyla plasman alamadıklarını sözlerine ekleyerek, “Elimizde kredi için başvuran çok sayıda dosya var. Ancak plasman olmaması nedeniyle kredi kullandıramıyoruz. Şu an sadece geri dönüşlerle hizmet vermeye çalışıyoruz. Plasman imkanı sağlanır sağlanmaz esnafımıza kredi vermeye devam edeceğiz” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)