KIRŞEHİR Spastik ve Zihinsel Engelliler Derneği’nin engellileri uygun fiyatla konut sahibi yapma çalışmaları sonuçlandı.
Seçimin ardından hükümetin kurulmasıyla engellilerin 2+1, 1+1 şeklinde konut sahibi olması için hükümet programında yer alan çalışmanın hayata geçirilmesi bekleniyor.
Kırşehir Spastik ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Kayhan Baycan, “Çalışmalarımız içerisinde en önemlisi konut konusundaydı. 3 yıl öncesinden engellilerin nasıl konut sahibi olacağı konusunda çalışmalar yaptık. Milletvekillerimize de liste verdik. Şu anda hükümet programı içerisinde de yer alıyor. Engellileri çok uygun fiyatla konut sahibi yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu yapılır, çalışmalarımız amacına ulaşır. Uygun fiyata 2+1, 1+1 olarak şehrin içerisinde olmayacak şekilde arsa temini yapılacak. Özbağ ve bu tarafı, Toklular döleğinin en yakın tarafları, Şalgösteren yapılabilecek, yer bulunabilecek bölgeler. Yapıldığı takdirde engelliler ev sahibi olacak. Konutların yapıldığı bölgede sanat işlerinin de yapılmasını sağlayarak engellilere destek olunacak. İnşallah yapılır ve bu konuda başarıya ermiş olacağız” dedi.

Spastik ve Zihinsel Engelliler Derneği olarak yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler veren Kayhan Baycan, engellilere dikiş makinesi gibi yardımlarda bulunarak, engellilere ve ailelerine geçim kaynağı sağladıklarını söyledi.
Engellilere yapılan yardımların hayırseverlere örnek olmasını istediklerini ve yardım beklediklerini belirten Kayhan Baycan, daha çok kişiye ulaşmak istediklerini ifade etti.

Dernek olarak, şehrimizde yapılan binaların engellilere göre mi yapıldığı, araba parklarının engelliler düşünülerek mi yapıldığı konusunda hatırlatmalarda bulunmanın önemine dikkat çeken Kayhan Baycan, engellilerin şehir içinde hareket kabiliyetinin zorlaştırıldığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun engellileri koruyucu yasalar ve düzenlemeler yaptıklarını söylediğini belirterek, ancak derneklerin elinden tutanın olmadığını dile getiren Kayhan Baycan, “Elimizden tutan bir yetkiliyi göremiyoruz. Dernek olarak birçok çalışmamız var, ancak yapamıyoruz. Sadece kıyafet dağıtmakla vakit geçiriyoruz. Bunu yapılmasında da elbet büyük yarar var” şeklinde konuştu.

İhtiyaç sahibi engellilerin ihtiyaçlarını liste yaparak, derneğe ilettiklerini ve bu ihtiyaçları gidermeye çalıştıklarını, birçok eksikliklerinin olduğunu dile getiren Kayhan Baycan, “50 tane özürlünün çok rahat çalışabileceği ve başka masrafları dikkate alırsak çok ucuza mal olacak şekilde bir çalışmamız var. 50 özürlümüz iş bulmuş olacak ve üretime katkımız olacak. Çok faydalı olacağını umuyorum” diyerek, yapacakları bu projeye yetkililerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.