KIRŞEHİR’DE Bedensel Engelliler Derneği tarafından 5 yılda yaklaşık 400 tekerlekli sandalye ile akülü araba ihtiyaç sahibi engellilere ulaştırılırken, 18 tekerlekli sandalye ile 2 akülü araba da ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen törenle yurtdışında yaşayan hemşehrimiz Bülent Ögen ile Kırşehir esnaflarından Mustafa Yılmaz tarafından temin edilen akülü araba ile Musa Köşker’in 3 ile Kırşehirli işadamı Yüksel Mermer’in de 15 tane temin ettiği tekerlekli sandalyeler, engellilere verildi.
Kırşehir Belediyesi’nin Bedensel Engelliler Derneği’ne tahsis ettiği Gazi Parkı’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de katıldı.

TEKERLEKLİ SANDALYE.avi_snapshot_02.21_[2015.03.14_12.04.30] copy
Göreve geldiği günden bu yana 5 yılda 300’ün üzerinde tekerlekli sandalye, 80’in üzerinde de akülü araç dağıtımının yapılmasına öncülük eden Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan, “Bildiğiniz üzere 5 yıldır Dernek Başkanlığı görevinde bulunuyorum. Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımızla birlikte hayata ve dışarı, sokağa bir insan daha kazandırmak için elimizden gelen her türlü çabayı, gayreti gösteriyoruz. Bu zorlu savaşımızda hep yanımızda olan, iyilik meleklerimiz olan yurtdışından Sefa Kaya'ya, Bülent Ögen adında abimizin gönderdiği akülü sandalye vereceğiz. Bir diğer kardeşimiz Gültekin'e de inşallah şehrimiz esnaflarından Mustafa Yılmaz'ın getirdiği akülü sandalyeyi tahsis edeceğiz. Daha önce bize desteği olan Kırşehirli işadamımız Yüksel Mermer'in 15 adet tekerlekli sandalyesini ve Derneğimizin Amcası olarak tanıttığımız Musa Köşker'in de 3 adet tekerlekli sandalyesini dağıtacağız. 18 adet tekerlekli sandalyenin hepsini burada dağıtmak istiyorduk, ama çok acil ihtiyacı olan kardeşlerimizi dernekte bekleterek bir faydası olmayacağını düşünerek, çok acil ihtiyacı olan insanlara da sandalyeleri verdik. Geri kalanları da burada vereceğiz. Biz engelli kimse olmasın. İnşallah bu sandalyelere hiç ihtiyaç olmadığı yarınlar diliyoruz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

TEKERLEKLİ SANDALYE.avi_snapshot_04.36_[2015.03.14_12.11.49] copy
Kırşehirli esnaf Mustafa Yılmaz’ın yaptığı yardımın diğer esnaflara da örnek olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, “Ben öncelikle Dernek Başkanımız başta olmak üzere yardım severlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Mustafa Bey, şehrimizde bir esnafımız, bugün bir kardeşimize böyle güzel bir elektrikli araba hediye etti. İnşallah kardeşimiz de bundan sonra daha rahat çarşıda gezecek. Sosyal hayata daha fazla katılacak. Mustafa Bey'e teşekkür ediyorum. Diğer esnaflarımıza da örnek olsun diyoruz. Sadece para kazanmakla olmuyor, bu kazandığımız parayı, kazancı bereketlendirmenin yollarından bir tanesi de paylaşmak. Paylaştıkça çoğalır. Elektrikli sandalye ihtiyacımız var, bitmiyor. Çünkü mevcut arabası olanların zamanla arabası da eskiyebiliyor. Buradan tüm işadamlarımıza derneğimizle irtibata geçerek böyle güzel hayırlar işlemelerini diliyoruz. Yurtdışından diğer sandalyemizi de hediye eden Bülent Bey'e de teşekkür ediyoruz. Yüksel Mermer de her zaman sağolsun böyle sandalyeler hediye ediyor, teşekkür ediyoruz. İnşallah devamını diliyoruz. Musa Köşker abimize de teşekkür ediyoruz. Sizleri böyle bir arada görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Allah birlik, beraberliğinizi bozmasın” şeklinde konuştu.
Başkan Bahçeci, konuşması sonrasında yardım severler tarafından temin edilen akülü araba ve tekerlekli sandalyeleri, engellilere verdi.