2 copy

KIRŞEHİR Valisi Necati Şentürk, 16 engelli asker genç için düzenlenen Yemin Töreni’ne katıldı.
Askeri Gazino’da düzenlenen Yemin Töreni’nde konuşan Vali Necati Şentürk, Türk milletinin tarih boyunca, her şartta vatanı için canını seve seve feda etmeye hazır asker bir millet olduğunu söyledi.
Vali Şentürk, “Biz tarih boyunca asker bir millet olmuşuz. Askerlik milletimizin en kutsal saydığı görevdir. Engelli gençlerimizin temsili de olsa yemin ederek vatanına, milletine, bayrağına, ezanına bağlı birer vatandaş olduklarının bir ifadesi olan bu törende bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu aslan parçası gençleri yetiştiren cefakar ve emektar annelerine teşekkür ediyorum” dedi.
Engelliler Haftası nedeniyle ülkemiz genelinde engelli vatandaşlar için tören düzenlendiğini belirten Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut da, bir günlük de olsa askeri eğitim alan 16 engelli vatandaşın, askerlik görevini yerine getirmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

7 copy
Yemin Töreni, Vali Necati Şentürk ve protokolün engellilere teskerelerini vermesi ile sona erdi.
Yemin Töreni’ne Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Ağız Ceza Reisi Burhanettin Öksüm, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, daire müdürleri, Jandarma teşkilatı mensupları ile engelli aileleri katıldı.