KIRŞEHİR Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Salı günü akşam 22.00 sıralarında Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen canlı bombalı saldırı ile ilgili bir açıklama yaparak, Ortadoğu’da oynanan oyunları bertaraf ederek terör bataklığından kurtulmamız gerektiğini belirtti.
Yaşanılan saldırı sonucunda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek, yaralılara acil şifalar temennisinde bulunan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Barışın, sevginin, anlayışın ve sağduyunun egemen olacağı bir ülke umudunu yineleyerek, şunları kaydetti:
“Ülkemizin kalbi niteliğindeki İstanbul Atatürk Havalimanı’na, dün akşam saatlerinde, bu ülkenin huzurunu bozmak isteyen karanlık zihniyetli güçler tarafından, masum insanlarımıza yönelik olarak alçakça bir saldırı düzenlenmiş, hain saldırı sonucunda 40’a yakın insanımız hayatını kaybetmiş ve 150’ye yakın insanımız da yaralanmıştır.
“Biz, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak ülkemizin de bu bataklığa girmemesini öngörerek, 25 Kasım 2014 tarihinde, Suriyeli muhaliflerin Kırşehir Kaman Hirfanlı’da ‘Eğit-Donat’ adı altında silahlı eğitim görüp Suriye’ye gönderilmesi olayına karşı çıkan tek kurum olmuştuk. Bugün bu yaşanılan acılara baktığımızda, o gün bu olaya karşı çıkmakla ne kadar da haklı olduğumuzu ne acıdır ki görüyoruz. Emperyal idealleri olan ülkelerin ipleri ile kuyuya inenler hiçbir zaman o kuyudan çıkamazlar. Egemen güçlerin, etnik olarak çok çeşitliliğe sahip olan Ortadoğu bölgesindeki oyunlarına gelmememiz ve ülkemizin bu terör bataklığından bir an evvel kurtulması gerekmektedir.
“Geçmişte de, çok ciddi badireler atlatmış bir toplum olarak, bugünleri de birbirimize sevgiyle kenetlenerek atlatacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ne IŞİD terörünün ne de PKK terörünün, bizim huzur içerisindeki kardeşliğimizi bozmaya gücü yetmeyecektir. Ülke olarak hep birlikte, bu çirkinliklerin ve aşağılık saldırıların karşısında duracağız. Vicdanlar, terörden medet uman örümcek beyinlilerin insanlık dışı saldırılarını asla affetmeyecektir.
“Barışın, sevginin, anlayışın ve sağduyunun egemen olacağı bir ülke umuduyla, patlamada hayatını kaybeden insanlarımızın yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyor, yaralı insanlarımıza da acil şifalar diliyorum.”