KIRŞEHİR’DE Dünya Ormancılık, Meteoroloji ve Su Günü dolayısıyla yapılacak kutlama programı belli oldu.

Dünya Ormancılık, Meteoroloji ve Su Günü kutlamaları, 23 Mart Pazartesi günü aynı etkinlikte gerçekleştirilecek.
Her yıl 21-28 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan 'Dünya Ormancılık Haftası', 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü, Kırşehir'de düzenlenecek bir dizi etkinlikle kutlanacak.
'Dünya Ormancılık Haftası', 1993 yılından bu tarafa tüm dünyada değişik etkinliklerle kutlanan "Dünya Su Günü" ve Dünya Meteoroloji Teşkilatı'nın (WMO) kuruluş yıldönümü ve her yıl belirli bir konu saptanarak, ülkemizin de üyesi bulunduğu 187 ülkede 'Dünya Meteoroloji Günü' olarak kutlanan 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü dolayısıyla düzenlenecek kutlama programı çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Etkinlikler 23 Mart Pazartesi günü başlayacak.

Kopyası dsi copy
Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikleri tüm Kırşehir halkını davet ederken, kutlamalar 23 Mart Pazartesi günü Valilik ek hizmet binası bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacak.
Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, DSİ 122. Şube Müdürlüğü ve Meteoroloji Müdürlüğü tarafından saat 09.00’da çelenk sunma töreninin ardından vatandaşlara fidan dağıtımı yapılacak.
Vali Necati Şentürk’ün makamında ziyaret edileceği kutlamalar, saat 10.00’da Kültür Merkezi’nde başlayacak programla devam edecek.
Kültür Merkezi’ndeki programda protokol konuşmalarının ardından DSİ 122. Şube Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Meteoroloji Müdürlüğü ile Seyfe Gölü Ekoloji Derneği’nin sunumları yer alacak.
21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü dolayısıyla düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.
Program, Seyfe Gölü Ekoloji Derneği’nin fotoğraf sergisinin açılışı ve gezilmesi sonrasında kokteylle sona erecek.