Bölge hayvancılığında önemli bir yere sahip olan Kırşehir’de yapı Modern Hayvan Pazarı Otomasyonu Projesi kapsamında yapılan Dezenfeksiyon Tüneli ve Müzayede Salonu inşaatları devam ediyor.
Ahiler Kalkınma Ajansına Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri kapsamında sunulan ve kabul edilen, maliyeti 880 bin TL olan Canlı Hayvan Pazarı’nın Modernizasyonu Projesi kapsamında yapılacak olan Müzayede Salonu ve Dezenfeksiyon Tüneli inşaatları devam ederken, Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Müzayede Salonu ve Dezenfeksiyon Tüneli’nin önümüzdeki aylarda tamamlanmasının beklendiği bildirildi.

Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin ve İl Müdür Yardımcısı Cengiz Karabulak da geçtiğimiz hafta içerisinde Kırşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik’i makamında ziyaret ederek, inşaat alanında incelemelerde bulundular.

ÖTE yandan söz konusu proje ile hayvan pazarına elektronik müzayede salonu, araçlar için pazaryeri giriş-çıkışlarına dezenfeksiyon tüneli ve hayvan kayıtları için Türk-Vet Entegrasyonlu barkod sistemi yapılacak. Ayrıca proje kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline ve çiftçilere hayvan sevkiyatı ve hayvan hareketi kontrolü, çevresel sürdürülebilirlik ve biyogaz, gıda güvenliği ve hijyen uygulamaları konularında teknik eğitim verilecek.

İnşaatların tamamlanarak tesisin faaliyete geçmesi ile bölge hayvancılığında önemli bir yere sahip olan Kırşehir’de hayvan alım satımı kayıt altına alınarak kayıt dışının önüne geçilecek. Alıcı ve satıcı bir araya getirilerek hayvanlar gerçek değerini bulacak. Ayrıca verilen eğitimlerle çiftçiler bilinçlendirilmiş olacak.