erdoğan meydan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim hayata geçirdiğimiz projeleri bunlar hayal dahi edemezler, farkımız bu. Bunlar, Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisinde Cumhurbaşkanı'na ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok, bunlarda haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır, bunlar kan emicidir, kan" dedi.
Erdoğan, Ahilik Haftası nedeniyle Kırşehir Ahi Evran Külliyesi'nde düzenlenen kutlama töreninde yaptığı konuşmada, yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Kendilerinin hayata geçirdiği projeleri, muhalefet partilerinin hayal dahi edemeyeceğini belirten Erdoğan, "Bunlar, Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisinde Cumhurbaşkanı'na ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok, bunlarda haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır, bunlar kan emicidir, kan." diye konuştu.
Erdoğan, bu kişilere en büyük bedeli, en kısa zamanda milletin ödeteceğine inandığını söyledi. "Bunların bölücü terör örgütüyle ne farkı var? Bunlar parlamentonun içinde siyasi terör estiriyorlar. Yaptıkları bu." diyen Erdoğan, milletvekili dokunulmazlıkları konusunda da bazı milletvekillerinin birinci ve ikinci turda görüşmelere sonradan dahil olduklarını belirtti.
"Suçu olan gocunur, suçu olmayan niye gocunsun"
Erdoğan, "Bu, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması değil fezlekelerin adeta dokunulmazlığının kaldırılmasıdır. Ne kadar fezleke var orada, bu fezlekeler yargıya tekrar gönderilecek, yargı bunları yargılayacak, ondan sonra da nihai kararını verip uygulamaya geçecektir. Niye korkuyorsunuz? Suçu olan gocunur, suçu olmayan niye gocunsun. Zaten toplamda 168 milletvekili var, diğerlerinin böyle bir sorunu yok." ifadesini kullandı.
Dürüstlüğün savunucu olduklarının altını çizen Erdoğan, "Bu 168'inin de hepsinin fezlekesi illa 'suç teşkil ediyor' diye bir şey yok. Ama bunların içinde arabalarının arkasında silah taşıyanlar da var. Bunların içerisinde teröre yardım yataklık yapanlar da var. Bunların içerisinde banka soyguncusu da var. Bunların içerisinde görevi kötüye kullananlar da var ve yargı bunlarla ilgili fezlekeleri parlamentoya gönderdi. Bana göre parlamento yargı mahalli değildir. Onun için de milletvekillerimiz dört siyasi partinin dördü için de bu kararı aldı. Dediler ki 'bunları yargı, yargılar. Dolayısıyla yargıya bunları parlamento göndersin'. Zaten er veya geç bunlar yine yargılanacaktı. Kalkıp da burada yıllar yılı beklemeye gerek yok. Çünkü millet ne diyor, 'Bunlara durup dururken parlamentoda maaş ödemeye biz tahammül edemiyoruz' diyor. Biz eğer bu adımları atmazsak, millet bunun hesabını sorar. Onun içinde bu adımı atacağız." dedi.
"Biz laf üretmedik, biz iş ürettik"
Gençlere geçtiğimiz 13 yılda yaptıkları hizmetleri anlatan Erdoğan, milli geliri 230 milyar dolardan 780 milyar dolara, kişi başına geliri 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara, ihracatı 36 milyar dolardan 158 milyar dolara çıkardıklarını belirtti.
Faiz, enflasyon ve işsizliği tek haneli rakamlara indirdiklerini de vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaştırmada, haberleşmede, enerjide, toplu konutta tarihi yatırımlar yaptıklarını aktardı.
Kırşehir- Ankara arası karayolunun geçmişte tek yön olduğunu dile getiren Erdoğan, "Biz laf üretmedik, biz iş ürettik iş. İnşallah bu olaylarda, özellikle ulaştırmada, haberleşmede gerçekten başarılı bir performans ortaya koymuş olan Bakanımız Sayın Yıldırım, şimdi de inşallah başbakan olarak yeni hükümetimizle beraber çok daha başarılı bir süreci, yürüyüşe devam ederek, başaracaktır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan Şed copy
"Türkiye'yi sizin yükseltmenizi özellikle bekliyorum"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yaşadığı bu dönüşümün çok önemli ancak yeterli olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Tüm gücümüzle 2023 hedeflerimiz için çalışıyoruz. Bizden sonraki nesilleri, 2053'ü biz göremeyeceğiz, 2071'i biz göremeyeceğiz ama sizler göreceksiniz. Biz şimdi temelleri atıyoruz. Gençler bu temellerin üzerinde Türkiye'yi sizin yükseltmenizi özellikle bekliyorum. Biz çalışacağız, koşturacağız, temeli atacağız ama siz gençler de 'Bizim büyüklerimiz, dedelerimiz bize böyle bir vatan teslim etti, bu vatanı biz de daha ileri taşıyacağız' demeniz lazım. Çünkü sizleri ben elinde molotof kokteyliyle dolaşan gençler olarak görmüyorum. Sizleri ben elinde satırlarla, döner bıçaklarıyla dolaşan gençler olarak görmüyorum. Sizleri ben elinde bilgisayarıyla, kitabıyla dolaşan gençlik olarak görüyorum."
Meslek ve imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin istediklerini üniversiteye girememesi ve kıyafetle ilgili sorunları çözdüklerini ifade eden Erdoğan, imam hatip lisesinde okuyan 4 çocuğunun bu çileyi çektiğini dile getirdi. Erdoğan, "Kızlarım okulların kapısından bundan dolayı dönüyordu, hamdolsun bunlar şimdi aşıldı mı, aşıldı. İstediğiniz üniversiteye girme şansınız var mı? Öyleyse daha çok çalışacaksınız, daha çok gayret 2023, daha çok gayret 2053 ve biz sizi ebedi alemden izleyeceğiz, inşallah." diye konuştu.
"O paçavraların peşinde gidenler, bedel ödüyorlar"
Hem hedeflere ulaşmak hem de yeni vizyonların peşinden gidebilmek için Rabia'ya sıkı sıkıya bağlı olmak gerektiğini vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Rabia bir, tek millet Türk'ü Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Roman'ı, Arnavut'u 79 milyon tek millet, iki tek bayrak, rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığın ifadesi. Yıldız, her yıldız şehidimizin sembolüdür. Bu bayrağın dışında bir bayrak asla kabul etmiyoruz. O paçavraların peşinde gidenler, işte bedel ödüyorlar şimdi ve şunu unutmayın, bu topraklar rengini nereden alıyor? Bayrağımızın rengi- şehidimizin kanı ya- işte şehidimizin kanlarıyla yoğrulduğu için bunlar vatan oldu. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Vatan böyle oluyor işte. Dört, tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz." KIRŞEHİR (AA)