KIRŞEHİR halkının güzelliğine güzellik katacak Nira Güzellik Salonu, cilt bakımınızı en iyi şekilde yapmanız için hizmet veriyor.
Kırşehir’de büyük bir eksikliği gidermek amacıyla açılan Nira Güzellik Salonu, sunduğu hizmetin yanı sıra Kırşehir halkına cilt bakımında dikkat etmeleri gereken ve yapılacak ve yapılmayacak hususlar konusunda da bilgilendiriyor.
Kırşehir Nira Güzellik Salonu sahiplerinden Ayla Yağız, gazetemize cilt bakımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Cilt bakımının önemine dikkat çeken Yağız, “Mükemmel bir cilt güzelliğine sahip olmak için araştırma yapmak; hepimizin bildiği gibi, oldukça kafa karıştırıcı ve yorucu bir süreç. Bu nedenle, günlük hayatınızda sürekli hale getirebileceğiniz, kolay ve etkili öneriler sunmak istedik. Ancak bu önerilerden önce dikkat edilmesi gereken konulara yer ayırdık. Bu öneriler yağlı ve siyah nokta eğilimli ciltler için ideal olduğu gibi, kuru ve karma cilt yapısına sahip hanımlar için de oldukça etkili bir günlük bakım sunabilir” ifadesini kullandı.
Güzellik Uzmanı Ayla Yağız, cilt bakımı hakkında da şu bilgileri verdi:
1. ADIM: Yüzünüze Dokunmayın: Bu rutinin en önemli adımlarından biri yüzünüze, cildinize dokunmamaktır. Yalnızca yüzünüze basitçe dokunarak bile, elinizdeki sayısız bakteriyi yüzünüze geçirmiş ve konumlandırmış olursunuz. Bunun yanında, dokunduğunuz alanlarda kir, gözeneklere sıkışır ve bu da ciltte sivilcelere yol açabilir. Eğer yüzünüze dokunmanız gerekliyse ellerinizi ılık su ve sabunla yıkayın veya cildinize dokunmak için yüz havlusu kullanın. Yüzünüze gün içerisinde dokunmak, cildinizin istediğiniz güzelliğe sahip olması için engel teşkil eder.
2. ADIM: Cilt tipinizi tanıyın ve buna uygun cilt bakım ürünleri kullanın. Eğer cildinizin yapısına uygun olmayan ürünler kullanırsanız, cildinizin durumu kötüleşebilir veya daha kötü bir hal alabilir. Bu tarz bir uygulama zaman kaybı olacağı gibi motivasyonunuzu düşürür ve olumsuz psikolojik etkiler yaratabilir. Bu yüzden günlük bakımdan önce cilt tipinizi tanımak ve buna uygun ürünler kullanmak en önemli adımlardan biridir.
NORMAL CİLT: Normal cilt yapısı pürüzsüzdür ve küçük-orta büyüklükte gözeneklere sahiptir. Çok kuru veya yağlı yapıya dönüşmez; üzerinde lekeler görülebilinir. Normal cilt yapısına sahipseniz standart bir nemlendirme ve cilt temizliği yeterli olacaktır.
KURU CİLT: Eğer cildinizi çok sıkı hissediyorsanız ve sıklıkla kuruyorsa kuru bir cilt yapısına sahipsiniz demektir. Yetersiz sıvı tüketimi ve yetersiz beslenme kuru cilde neden olabilir. Kuru cilt engebeli ve pürüzlü bir yapıya sahiptir ve nadiren de olsa yağlı olabilir. Eğer cildinizin yapısı kuruysa, yoğun bir nemlendirici ve gözenek tedavisi uygulayabilirsiniz. Bunun yanında nemlendirici gece bakım kürleri kuru ciltler için sıklıkla tavsiye edilir.
YAĞLI CİLT: Bu cilt tipi diğerlerine oranla kendini daha kolay belli eder. Cildinize dokunduğunuzda nemli bir yapı hissediyorsanız ve cildiniz gereğinden fazla parlaksa yağlı bir cilde sahipsiniz demektir. Yağlı cilt daha eğimli lekelere ve daha belirgin, geniş gözeneklere sahiptir. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz gözenek ve siyah nokta tedavisi günlük bakımınızın en önemli parçası haline gelmelidir.
KARMA CİLT: Birçok insan bu cilt tipine sahiptir. Burnunuz, alnınız ( T bölgesi ) ve yanaklarınız biraz daha yağlı ve cildinizin kalanı normal bir haldeyse, siz de çoğu insan gibi karma cilt yapısına sahipsiniz. Karma ciltler için günlük nemlendiriciler ve “T bölgesi için gözenek tedavisi yeterlidir.
HASSAS CİLT: cildiniz sık tahriş oluyorsa, deforme oluyorsa ve bazı kozmetik ürünlere tepki veriyorsa hassas bir cilde sahipsiniz. Hassas cilt bakımı diğer cilt tiplerine oranla zordur. Diğer cilt tipleri kadar dayanıklı olmadığı için, seçeceğiniz temizleyici ve nemlendirici üründen önce bir uzmana başvurmanız sizi daha sağlıklı ve etkili bir bakıma kavuşturur.
3. ADIM: Her ne kadar kötü ve çirkin bir görünüme sahip olursa olsun asla sivilcelerinizi ve siyah noktalarınızı sıkmayın.
SİVİLCENİZİ SIKMAYIN
Kötü görünen bir sivilceden kurtulmak için sıkmanız, üstesinden gelemeyeceğiniz ve KALICI bir yara izine sebep olabilir. Kısacası daha iyi bir cilde sahip olamayacağınız gibi, durum daha da KÖTÜ bir hal alabilir.
4. ADIM: Cilt dostu bir nemlendiriciye, temizleyiciye, cilt toniğine, yüz maskesine ve pamuk pedlere ihtiyacınız olacak.
Eğer cildinizde sizi rahatsız eden siyah noktalar yoksa, Clean & Clear, Clearasil, Oxy gibi markaların ürünleri tavsiye edilmez. Bu ürünler istikrarlı ve sağlıklı bir cilt tipini kuru ve rahatsız bir hale getirebilir. Cildin doğal yağ yapısını bozabilir. Eğer cildiniz günlük bir temizlemeden sonra kuru ve sıkı bir hal alıyorsa daha yumuşak bir cilt temizlik ürünü almanızın vakti gelmiş demektir.
Bunun dışında kimyasal içeriği yüksek kozmetik ürünler kullanmak, cildinizde yarardan çok zarara neden olabilir. Buna ek olarak belirtmek gerekir ki; “doğal” ürünler cilt bakımı söz konusu olduğunda istediğiniz verimi sağlayamayabileceği gibi cildinize zarar da verebilir. Kısacası “doğal ürün” her zaman iyi değildir.
5. ADIM: Cildinizi günde bir sabah bir de akşam olmak üzere iki kere temizlemeniz ve nemlendirmeniz, günlük cilt bakımı rutininizin en önemli adımlarındandır.
Sabah, makyaj yapmadan önce ve gece makyajınızı çıkardığınızda yüzünüzü temizlemeniz, cildinizin nefes almasına, dinlenmesine yardımcı olur. Gözeneklerinizin tıkanmasını ve cildinize bakterilerin yerleşmesini engeller.
YÜZ YIKAMAK
Yüzünüzü yıkarken, temizlerken şunlara dikkat etmelisiniz:
Önce ellerinizi yıkayın ve bakterilerden arındırın.
Gözenekleri açmak için ılık suyla yüzünüzü ıslatın.
Temizleyici ürünü cildinize dairesel hareketlerle makyaj yapıp uygulayın.
Makyajdan ve kirden arınmak için yüzünüzü durulamadan önce 1-2 dakika bekleyin.
Cildinizin daha taze görünmesi ve lekelenmesini önlemek için, soğuk suyla durulayın.
Temiz bir havlu veya kağıt havluyla cildinizi hafifçe kurulayın.
6.ADIM: Cilt temizliğinden sonra, yüzünüze pamuk yardımıyla tonik uygulayın.
BENEFİTS-FACİAL-TONER
Bu adımdaki amaç temizlik esnasında değişme ihtimali olan cildin pH değerini geri kazandırmaktır. Doğal pH değerini tekrar elde etmek, cildi bakteri ve mikro organizmalara karşı daha dirençli ve ağlıklı hale getirir. Cilt tipinize uygun bir tonik seçmek çok önemlidir. Toniği yüzünüze uygulayın ve durulamayın!
7. ADIM: Cildin temizlik ve tonikten sonra nemlendirilmeye ihtiyacı vardır.
Cilt tipiniz yağlı olsa bile cildin bu işlemlerden sonra nemlendirilmesi gerekir. Kuru cilde sahip olanlar için en önemli ve dikkat edilmesi gereken adım cildin nemlendirilmesidir. Cildi nemlendirmek için jeller (yağlı ciltler için), kremler (kuru ve hassas ciltler için) ve serumlar (normal ve karma ciltler için) mevcuttur. Tonik kuruduğu zaman yüzünüze ve boynunuza dairesel hareketlerle -nazik bir şekilde- küçük noktalar halinde uygulayın.
8. Adım: Haftada bir veya iki kez, günlük temizleyici yerine yüz maskesi ve “peeling” uygulayın.
DİY_MASK
Bu adım ölü cilt hücrelerini kaldırmak ve gözenekleri açmak için önemlidir. Cilt bakımı rutini sadece günlük rutinler değil haftalık rutinler de içermelidir. Kullanmadan önce, cildinizi kurutan ve zarar veren bir maske olmadığından emin olun. Maskeyi uygulamadan önce cildinizi temizleyin ve gözeneklerin açılması için ılık suyla yıkayın. Bu işlemlerden sonra maskeyi nazik bir şekilde uygulayın. Her maskenin ciltte kalma süresi vardır. Bu sürenin sonunda cildinizdeki maskeyi durulayarak çıkartın.
Önemli: Musluk suyu kullanmamaya özen gösterin. Klor, kalsiyum gibi mineraller içeren çeşme suları, yüz maskesinin yararını ve etkisini azaltabilir.
9. ADIM: İstikrar önemlidir. Günlük ve haftalık cilt bakımı rutininize sadık kalın.
Cildinizin daha iyi ve sağlıklı görünmesi, daha iyi bir cilt yapısına sahip olmanızın en önemli kuralı istikrardır. Cilt bakımı rutini hayatınızda beslenme, çalışma gibi bir hal alırsa bu konuda önemli bir adım attınız demektir. Cildinizin ürünlere alışması ve iyileşme göstermesi zaman alabilir. Bu nedenle uyguladığınız cilt bakımının sürekli ve düzenli olmasına özen gösterin.
(Haber-Fotoğraflar: Salih HANÇER)