Kırşehir İl Müftülüğü tarafından Çanakkale Şehitleri için 18 Mart 2015 Çarşamba günü sabah namazı sonrası Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde bir program düzenlendi.

Sabah namazında Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde düzenlenen programa İl Müftüsü Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, sivil toplum kuruluşları başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Programda şehitler için Kur’an’ı Kerim okundu. Tekbirler, salat-ü selamlar, kasidelerle şehitlerin ruhları şad edildi. Ayrıca programda İl Müftülüğünce okunan hatimlerin duası yapıldı. Ellerin semaya şehitler için kalktığı dua sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.
Sabah namazı sonrası ise cami cemaatine Çanakkale savaşında askerlerin yediği üzüm hoşafı ile ekmek ikram edildi.

DSC_0067_800x533 copy
İl Müftüsü Mehmet Şahin, Çanakkale ruhunun bir imanın doruk noktası olduğunu belirterek, “Unutmayalım ki, millet olarak tarihten ibret alıp Çanakkale ruhunu, birlik, beraberlik ve kardeşlik şuurunu diri tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hiçbir hedef, başaramayacağımız hiçbir iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Kur’an-ı Kerim’de Allahüteala bizlere şöyle buyuruyor;“Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında Allah'ın, lütfünden kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine şunu müjdelemek isterler: Onlar için hiçbir korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır. Ve yine onlara Allah’ın lütuf ve nimetini ve Allah’ın, müminlerin ecrini asla zayi etmeyeceğini müjdelemek isterler. Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: ‘Cennete giren hiçbir kimse, yeryüzündeki her şey kendisinin olsa bile dünyaya bir daha dönmeyi arzu etmez. Ancak şehit bunun dışındadır. O cennette gördüğü yüksek itibar ve ikram sebebiyle tekrar dünyaya dönmeyi ve on defa şehit olmayı ister” dedi.
Programa katılan vatandaşlara İl Müftüsü Mehmet Şahin tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Bir Milletin Yeniden Dirilişi Çanakkale" isimli kitap dağıtıldı.