KIRŞEHİR Belediyesi’nin her yıl Ramazan ayında düzenlediği etkinlikler bu yıl Ramazan ayında da yapılacak.

Cacabey Meydanı’nda kurulan nostaljik işyerleri ile de esnaflar Ramazan ayı boyunca vatandaşlara hizmet verecek.
On bir ayın sultanı Ramazan ayı için Kırşehir’de de Belediye tarafından hazırlıklar yapılmaya başlandı.
Cacabey Meydanı’nda kiralanan nostaljik işyerleri, 30 gün boyunca Kırşehirlilere hizmet verecek.
Kırşehir Belediyesi, Cuma ve Cumartesi günleri olmak üzere Ramazan ayında toplam 8 programla da vatandaşlara Ramazanın maneviyat ve coşkusunu yaşatacak.
Kırşehir Belediyesi ekiplerinin Ramazan ayında hazır olduğunu belirterek, programlar ve etkinliklerle bu yıl Ramazan ayının maneviyatının en iyi şekilde yaşanacağını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik etti.
Ramazan ayının ilk programlarının 19 Haziran Cuma ve 20 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirileceğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, vatandaşların teravih namazından sahura kadar Cacabey Meydanı’nda Ramazanın maneviyatını yaşayacak şekilde güzel vakit geçireceğini belirterek, şöyle konuştu:

NOSTALJİK İŞ YERİ.avi_snapshot_00.49_[2015.06.16_14.46.15] copy
“Ramazan ayının arifesindeyiz. İnşallah Rabbim nasip ederse 18 Haziran Perşembe günü Ramazan ayının ilk orucunu tutmaya başlamış olacağız. Tüm milletimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. İnşallah bu ayın rahmet ve bereketine mahzar oluruz, layık oluruz. Ramazan ayı insanların yardımlaşmasının, kaynaşmasının, dostluğun, maneviyatın zirve yaptığı manevi iklimlerimizden bir tanesi. On bir ayın sultanı diye tabir edilen Ramazan ayını hep birlikte coşku içinde inşallah karşılayacağız. Bizde de Ramazanı karşılamanın coşku ve heyecanı var. Her yıl olduğu gibi Ramazan ayında birtakım etkinliklerimiz olacak.
“Cacabey Meydanımızı bu anlamda düzenledik ve bu meydanda kurulacak olan 30 adet nostaljik işyerleri Ramazan ayı boyunca faaliyet gösterecek. İşyerlerinin gerekli kiralama işlemlerini de tamamladık. Burada teravih namazından sonra başlayıp sahura kadar devam eden süreç içerisinde faaliyetler olacak. Ramazan ayı boyunca biz istiyoruz ki Ramazanın manevi ikliminden istifade ederken bu iklime uygun vatandaşlarımızın Ramazanı dolu dolu yaşayabileceği manevi programları da halkımızla buluşturmaya çalışacağız.
“Cacabey Meydanı’nda ilki Cuma ve Cumartesi günü başlamak üzere haftada iki gün olmak üzere toplam da 8 programla Ramazan ayımızı da burada vatandaşlarımızla birlikte idrak etmeye çalışacağız. Ramazanın maneviyatına ve ulviyetine uygun bir şekilde bu programları gerçekleştirilmiş olacak. İşyerlerimizde 30 gün boyunca halkımızın Ramazan gecelerini birlik, beraberlik, coşku ve manevi iklim içerisinde yaşamak üzere burada oluşturmuş olduk. İnşallah Ramazanın feyzinden, bereketinden istifade edenlerinden oluruz diye dua ediyoruz.”