FullSizeRender3 copy

KIRŞEHİR’DE yaz sezonu ile birlikte şehrimizin bir çok yeri adeta Pazar yerine döndü. Her köşe başında kavun karpuz, üzüm gibi yerli ürünlerin satışı devam ederken, bu satıcılar Belediye Zabıtası ekiplerinin ilgisizliğinden de yararlanarak şehrin merkezini adeta Pazar yerine çevirdiler.
Dün şehrimiz merkezindeki, en işlek caddelerinden olan Lise Caddesi girişindeki T.C. Ziraat Bankası Şubesi önüne Nevşehir’den kasalarla üzüm getirip satan uyanık satıcılar vatandaşların yoğun tepkilerine neden oldu.
Banka girişinde uzun kuyruklar oluşurken, kaldırıma bir de kasalarla üzüm getirildiğini gören vatandaşlar Belediye’ye tepki gösterdiler.
“Çekin basın şu fotoğrafı da memleketin durumunu herkes görsün!” diyerek bizleri göreve davet eden vatandaşlar tepkilerini şöyle getirdiler:
“Biz Kırşehir’de üretilen yerli ürünlerin cadde ve sokaklarda satılmasına itiraz etmiyoruz. Çünkü Kırşehir’de Belediye bunlar için bir yer tahsis etmiyor. Ediyorsa kimse gidip orda satış yapmıyor. Biz de evimizin önüne traktörlerle getirilen yerli ürünleri alıyoruz. Ancak şehrin göbeğinde, meydanda, banka ve işyerleri önünde kasalarla sebze-meyve getirilip satılmasına neden kimse dur demiyor? Kırşehir’de bu işleri gören hiç mi zabıta elemanı yok? Varsa bu zabıtalar ne iş yapar?”
Öte yandan mahalle, cadde ve sokaklarda traktörlerle kavun, karpuz, patates ve diğer yerli sebze ve meyveleri satanların çevreyi kirlettikleri, kestikleri kavun ve karpuz atıklarını kaldırıma, yola atarak kötü koku yaydıklarını belirten mahalle esnafları bu konuda da zabıtanın hiçbir şey yapmasına anlam veremediklerini, satış yapanların pisliğini temizlik görevlilerinin her gün temizlemesine üzüldüklerini söylediler.