Geçen haftalarda ki bir yazımda seçimlerin geride kaldığını, artık asıl gündemimize dönmemiz gerektiğini ifade etmiş, ülkemizi idare edenler ile muhalefeti “Türkiye İttifika” konusunda bir araya gelmelerinin gereğine dikkat çekmiştim.
Gerçekten ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi sorunlar giderek ağırlaşıyor. Tabi Kırşehir olarak bizler de bundan olumsuz yönde etkileniyoruz.
Geçen yıldan itibaren Kırşehir’de yatırımlar bıçak gibi kesildi, yeni yatırım olmadığı gibi, eski yatırımlar da ödenek yetersizliğinden adeta kaderine terk edilmiş görünümünde.
Peki bu yatırımların tamamlanmasını kim ya da kimler sağlayacak.
İktidar partisi AK Parti’nin Kırşehir’de bir milletvekili var. O da sayın Mustafa Kendirli. Onun üzerinde büyük bir sorumluluk ve yük var. Onun günlük basit ve rutin işlerle gününü boşa geçirecek zamanı yok.
Benim gibi bütün Kırşehirlilerin, onun Ankara’da bakanlıklar, genel müdürlükler ile sürekli işbirliği içinde olması, bakan ve genel müdürlere Kırşehir halkının beklentilerini öne çıkartıp, yeni yatırımlar talebinde bulunması ve devam eden yatırımların tamamlanmasını sağlaması beklentisi içinde.
Bu nedenle önünde bulunan 4 yılı çok iyi değerlendirip, gece-gündüz çalışması ve görev süresini yüzünün akıyla tamamlaması, iktidarın tek temsilcisi olarak Kırşehirlilerin beklentilerini boşa çıkarmaması gerekiyor.
Biz de bu konuda kendisine her türlü destek ve katkıyı sunmaya hazırız.
Çünkü Kırşehirliler kendisinden hizmet ve verdiği vaadlerin gerçekleşmesini bekliyor.
***
Bazen bir hastaneye giderseniz. Hastane koridorunda hastalar birbiriyle konuşur “Senin neyin var kardeş” diye… İkisinin de sorunu aynıysa, saatlerce süren bir muhabbet başlar. Neler yediklerini, neler içtiklerini, nerelere gittiklerini, hangi sorunları yaşadıklarını heyecanla birbirlerine anlatırlar.
Hani dermansız derde düşen çok zengin bir adam varmış. Başında korkunç bir ağrı varmış ve gözleri durmadan ağlıyormuş. Artık dayanamayacak, sokağa çıkamayacak duruma gelmiş. Gittiği tüm doktorlar dertli adama çare olamamış. Aylarca evde yatan adamın saçı sakalına karışınca, kendini daha iyi hissetsin diye bir berber getirmişler. “Beyim” demiş berber, “Sakın senin burnunda kıl dönmesi olmasın?”
Almış cımbızını adamın burnundaki kılı tuttuğu gibi çekip çıkarmış. Kıl o kadar uzamış ki beyne kadar ulaşmış. Kılı çekince adamın burnundan kan boşalmış. Berbere bağırıp, çağırıp kızmış ama bir bakmış ki ağrısı şıp diye kesilivermiş.
İşte tüm doktorların aciz kaldığı bir konuda, daha önce başına böyle bir durum gelmiş olan berber çare olabiliyor.
Bu yüzden bir yaşayana sormak akıllıca bir davranıştır. Bir rahatsızlık için onlarca çeşit pahalı ilaçlar kullanırsınız ama iyileşemezsiniz. Daha önce aynı durumu yaşamış birisi size üç liralık bir merhem söyler ve şıp diye iyileşirsiniz.
Sadece sağlıkta değil, insanın her noktada sıkıntıya, açmaza düştüğü oluyor.
İşte böyle durumlar için bir önerim var. Eşekten düşeni arayıp bulmak gerekiyor.
Oturmakla hiçbir şey olmaz, olmuyor da.
Benim naçizane önerim de ilimizi yönetenlere.
Kırşehir’e hizmet etmek için, sürekli girişimlerde bulunmak gerekiyor. Çünkü bu devirde ağlamaya meme vermiyorlar.
Belki sık sık Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’la görüşülemeyebilinir, hatta bakanlarla da… Ama bakanlıkların genel müdürleriyle ve bürokratlarıyla bu yapılabilir.
Hepimiz biliyoruz ki Ankara’da bir çok bakanlıklarla yüzlerce Kırşehirli hemşehrimiz var. Onlarla sürekli işbirliği içinde olmak bunun ilk adımı olmalı.
Bu nedenle AK Parti’nin Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırşehir’deki temsilcisi İl Başkanı Muzaffer Aslan’a büyük görev ve sorumluluk düşüyor.
Bu ikilinin de atama ve terfilerle değil, Kırşehir’in sorunlarına çözüm üretmeleri ve merhem olmaları gerekiyor.
Kırşehir’in işte bugün pek çok yatırım beklentisi var. Bunların çözümü için daha çok çalışılması gerekiyor.
AK Parti’nin Kırşehir’de Belediye Başkanlığını kaybetmesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti kızdırmış, küstürmüş olabilir. Böyle bir şey olursa son derece yanlış olur.
Eğer “Kırşehir’de Belediye Başkanlığı’nı kaybettik” diye Kırşehir’e küsülür, Kırşehir’e şaşı bakılır, Kırşehir’e gelecek yatırım ve hizmetler durdurulur, ya da yavaşlatılırsa bundan Kırşehirliler etkilenirse, bir daha ki seçimlerde AK Parti’nin de etkileneceği unutulmamalı. Tam tersine AK Parti kurmayları Kırşehir’de neden kaybettiklerinin farkına varıp, yaptıkları yanlışlardan dönmeli, Kırşehirlileri yeniden kazanmaları için başlayan ve devam eden yatırımları bitirmeli, hatta yeni yatırımları mutlaka hayata geçirmeleri gerekiyor.

***

Biraz da gülelim!

Eşek demenin yolu

Hazır cevap adamın biri ayağına basan kadına "eşek" dediği için yargılanmıştı. Duruşma sonunda yargıç adama kararı okudu:
Altı ay hapis cezası verdim, cezanı paraya çevirdim, dedi.
Sanık sordu:
Peki sayın yargıç, bir eşeğe "hanım" desem yine suç olur mu?
Yargıç kısa kesti:
Olmaz.
Sanık, davacı kadına döndü:
İyi günler, hanım!

***

Sevdiğim bir söz!

“Bilgisizlerin geçtikleri mevkiye yaptığı fenalığı, yüzlerce aslan bir araya gelse yapamaz.” Mevlana