Kırşehir Milletvekili Av. Salih Çetinkaya, on bir ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Mesajında, “Ramazan bizleri yeniden biçimlendiren ahlak ve fazilet ölçüleriyle, yeniden canlandırdığımız dostluk, kardeşlik ve komşuluk ilişkileriyle, hiç şüphesiz son derece verimli, güzel bir ay olacaktır” diyen Milletvekili Salih Çetinkaya, şunları kaydetti:
“İlk orucumuzu tutarak mübarek Ramazan ayını karşılayacağız. Dinimizin direği kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği ve mübarek Kadir Gecesi’nin de içinde bulunduğu mübarek Ramazan ayını yeniden idrak edeceğiz. Tüm insanlık için ellerimizi semaya açacağımız bu günde Allah birliğimizi daim kılsın.
“Yeryüzünde iyiliği egemen kılmamızı isteyen Kuran’ı Kerim’in bizden iyilik adına istediği hasletlere dikkat çekmek, Ramazan ayını bir iyilik ayı olarak ilan etmek, iftar sofralarımızı bir iyilik sofralarına dönüştürmek için ‘Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman’ olmuştur. İyilik, yalnıza arkadaş, yorguna dayanak, garibe sığınak, muhtaca imdat olmak ve dünyayı yaşanılır kılmaktır.
“İslam dini paylaşma ve yardımlaşmayı öğütler. Kur’an-ı Kerim’de Allahüteala ‘…Anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya ve maliki bulunduğunuz kimselere ihsan ile muamele edin, iyi davranın…’ (en-Nisa, 36) buyurmaktadır.
“Ramazan sadece midemize değil, dilimize, gönlümüze, aklımıza, gözümüze tutturduğumuz oruçla bize değişim imkânı sunmaktadır. Her sene Ramazan, dünyamızı bir barış yurduna çevirmek ve bize unuttuğumuz bütün değerleri hatırlatmaya gelir. Bu yıl da mübarek Ramazan ayında evlerden evlere, gönüllerden gönüllere iyilik taşımak için hep birlikte seferber olacağız.
“Umuyor ve diliyorum ki 11 ayın sultanı olan Ramazan kulluğumuzu onaran değer ve yükümlülükleriyle, kendimize çeki düzen vermemizi sağlayan ilkeleriyle, bizleri yeniden biçimlendiren ahlak ve fazilet ölçüleriyle, yeniden canlandırdığımız dostluk, kardeşlik ve komşuluk ilişkileriyle, hiç şüphesiz son derece verimli, güzel bir ay olacaktır.
“Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam aleminin ve hemşehrilerimin mübarek Ramazan aylarını tebrik eder, iyiliğin, bereketin, dostluğun, birlik ve beraberliğin eksik olmadığı bir Ramazan geçirmelerini dileyerek bütün hemşehrilerime selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.”