KIRŞEHİR Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, öğrencilerle buluşarak, yöneticilik konusunda bilgiler verirken, hizmetlerini de gençlerle paylaşıyor.
Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Kervansaray öğrenci yurdunda düzenlenen ve Kredi Yurtlar Kurumu Kırşehir İl Müdürü Faruk Şahin’in de hazır bulunduğu Kariyer Günlerine katılan Başkan Yaşar Bahçeci, şöyle konuştu:
“Tüm yurtlarımızı geziyoruz. Bu artık gelenek haline geldi. Bizler için bu programlar son derece faydalı oluyor. Bir Belediye başkanının sizlerle sohbet etmesi bir anlam ifade eder düşüncesindeyim. Türkiye’de birçok şey değişti ama bana göre en anlamlısı siyaset anlayışı değişti. Eskiden Belediye Başkanları, milletvekilleri seçimden seçime görünürlerdi. Seçim işleri bittiğinde de çekip giderlerdi. Şimdi iletişim çağı çabuk gelişti herkes herkese rahat ulaşabiliyor. Gençlerin önünü açmak çok önemli. Türkiye yıllarca belirli bir yaş seviyesinin üstündeki insanlar idare etti. Genç siyasetçilerin söz sahibi olması bence son derece önemli. İnşallah sizlerde söz sahibi olacak yerlerde olursunuz. Gençler kendilerini ne kadar iyi yetiştirirse ülkemizin geleceğine o kadar faydalı olursunuz. Hem siyasette, ticarette, sosyal alanlarda sizlerin adına olumlu gelişmeler olur. Herkesin ayağına gidip herkesle bir araya geliyoruz. Bir belediye başkanı olarak sizlerden farklı değiliz. Gençlerin kendilerine özgüveni gelmesi, kendilerine hedef seçmesi ve kafalarında bir fikir edinmesini arzu ediyoruz. Biz gücümüzü halktan alıyoruz. Hiç aksatmadan dokuz yıldır toplumun herkesi mi ile sunum yapıyoruz ve hesap veriyorum. Halkımızla istişare ediyoruz. Ne isteyip, neyi istemediklerini soruyoruz. Ben belediye başkanı olarak her şeyi, ben biliyorum dersem benim o gün bittiğim gündür. Biz halka hesap vermezsek halkta bizim hesabımızı sandık geldiği gün hesabımızı keser. Biz işimizi iyi yapmak zorundayız.
“Kırşehir’de göreve geldiğimizden bu yana elli altı tane park yaptık. On altı parkımızı revize ettik. Kırşehir’de yapılamaz denilen projeleri hayata geçirdik. Bizim milletimiz alt yapıyı sevmez. Belediye başkanları da sevmez. Şehirde alt yapıyı bitirmeden, üstüne bir tane taş koyan vatan hainidir. Batı ülkelerine bakıyoruz imreniyoruz. Yol ve kaldırım yapıyoruz üç beş yıl sonra bozuluyor. Ondan sonra devletimizin parası ve milli servetimiz heba oluyor. Biz doğru bir yaptık bir sene içinde yedi kalem altyapıyı yeniledik ve sonra üstüne beş kat asfalt attık. Kaldırım çalışmalarını yapıyoruz. Türkiye’de böyle kaldırım görmezsiniz. Kırşehir merkeze otuz bin gül dikeceğiz. Peyzajla çiçeklerle şehir merkezini komple güzelleştireceğiz. Kaldırım işgalini bitirdik, artık kaldırım işgali söz konusu bile olmayacak.
“Akıllı şehir olacağız. Artık hiç kimse istediği yere park yapamayacak. Toplu ulaşım yok Kırşehir’de bu da bizim kanayan bir yaramız. 30 tane otobüs aldık. On tanesi geldi. Diğer kısımda gelecek. Dolmuşçularla yaptığımız toplantıda dolmuşlarınızı satın, otobüsleri siz işletin dedik ama bütün kontrol bizde olacak dedik. Önce itiraz ettiler ama otobüsleri görünce bizler sizlerle anlaşmak istiyoruz dediler. Bir şartname hazırlıyoruz kabul ederlerse yapacaklar, kabul etmezlerse biz kendimiz yapacağız. Şehrin bütün noktalarını modern otobüslerle ulaştıracağız. Kırşehir’i yaşanabilir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Hizmetin siyaseti olmaz. Yaptığımız hizmetlerden CHP’lisi, MHP’lisi de herkes faydalanıyor. Temelimize iyi bir insan olmayı koymamız lazım. Türkiye’nin siz gençlere ihtiyacı var bunu unutmayın. Ülke meseleleri ile ilgili olun. Dünya’yı takip edin. Neler olduğunu iyi anlayın ki oyuna gelmeyin. Bizler herkes bu ülkenin gerçek sahipleriyiz.
“Siz gençler bizim yarınlarımız, geleceğimizsiniz. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çok çalışmamız gerekiyor. Bu aşamada siz gençlere çok şey düşmektedir. Bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olmanız gerekiyor. Söz sahibi olabilmek için de çok çalışmanız gerekmektedir. Üniversite hayatı insan hayatının en önemli dönemidir. Kendinizi geliştirebileceğiniz, kendinizi geleceğe hazırladığınız bir dönemdir. Bu dönemde kendinize yaptığınız yatırımların meyvesini ilerde alacaksınız. Bu yüzden çok çalışmalı, çok okumalı, çok araştırmalısınız. Bunları yaptıktan sonra kendinize faydanız olur böylece başkalarına faydanız dokunur.”
Söyleşi öğrencilerin Başkan Bahçeci’ye şehirde yaşanan problemler ve çözülmesine yönelik temennileri ile sona erdi.
HABER MERKEZİ