10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Kırşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Adem Akkuş, gazeteciliğin kamunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılmasında demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu belirtti.

Gazeteciliğin toplumsal yaşamda çok önemli ve büyük sorumluluk taşıyan bir meslek olduğunu belirterek, birey ve devlet arasındaki şeffaflığın sağlanmasına katkı sunan gazeteciliğin yöneten ve yönetilen arasında kurulan köprüye güç kattığına dikkat çeken Adem Akkuş, ilimiz Kırşehir ve ülkemizin dört bir yanında halkın haber alma özgürlüğü için çalışan bütün basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi üzerine 9 gazete sahibinin yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı alması ve bu gelişme karşısında gazetecilerin 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla bir yürüyüş yapmaları sonucunda Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanan, 1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra ise, çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak "bayram" olmaktan çıkarıldı ve "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak anılmaya başlandı.
Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olduğuna işaret eden Akkuş, basın mensuplarının kamuoyunu oluşturulmasında ve halkı bilinçlendirmede sarf ettiği çabanın göz ardı edilemeyeceğini dile getirdi.
Sektörde çalışanların ekonomik ve sosyal haklarının kullanılamaz halde olduğuna dikkat çekerek, basın mensuplarının her zaman yayın ilkelerine uygun, ahlaklı ve objektif bir anlayışla çalışmalarına devam edeceğine vurgu yapan Akkuş, Atatürk’ün, “Basın, milletin müşterek sesidir” sözlerini hatırlattığı mesajında, ülkemizin her köşesinde çalışan basın mensuplarının ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla olaylara bakabilmesinin, vatandaşların sesi olabilmesinin önemini dile getirdi.

Güçlü, etkili ve kaliteli yerel medya organlarının da yapacakları haberlerle kentlerin ekonomik ve sosyal-kültürel alanlarda kalkınması ve tanıtımında roller üstlenebileceklerini dile getirdiği mesajında, gazeteciliğin geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşamımızda çok önemli ve büyük sorumluluk taşıyan bir meslek olduğunu kaydeden Gazeteciler Derneği Başkanı Adem Akkuş, şunları söyledi:
"Toplumumuzun doğru ve tarafsız haber alma hakkını sağlamak için zor şartlarda çalışan basın mensuplarının gününü en içten dileklerimle kutlarım. Laik ve çağdaş Cumhuriyetimizin koruyucusu, basın mensuplarımızın Kırşehir'imizin sorunlarının da çözülmesi aşamasında üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını biliyoruz.
“Çağdaş ve demokratik toplumun vazgeçilmez unsurlarından birisi olan basının ülkemizin demokratik gelişimine katkıları büyüktür. Toplumun gelişmesinde; basının her konuda bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi görevleri yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır.
"Demokratik rejimlerin en önemli sigortası gazetecilerdir. Gazeteciler, ülkemizin gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşması, daha da ilerlemesi için toplumun önünden yürüyen ve hep geleceği gösteren rehberlerdir. Toplumun sesi, gözü, kulağı, vicdanıdır.
"Laik ve çağdaş Cumhuriyetimizin koruyucusu basın mensuplarımızın, Kırşehir'imizin sorunlarının çözülmesi aşamasında üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını biliyoruz. Zaman zaman çirkin saldırılara maruz kalmaları, özgürlüklerine engel olunması da onlara bu asli görevlerinden asla taviz verdirmeyecektir. Basın mensupları her zaman yayın ilkelerine uygun, ahlaklı ve objektif bir anlayışla çalışmalarını sürdürecektir. Demokratik bir ülkede yaşamanın bir gereği olan bilgi alma ve edinme özgürlüğü, basın mensuplarının çabaları doğrultusunda kamuoyu oluşturma ve halkı bilinçlendirmedeki çabası hiçbir zaman göz ardı edilemez.
"Her meslekte olduğu gibi basın mensupları da zor şartlar altında görevlerini sürdürerek, halkı bilgilendirme yolundaki çalışmalarına devam edeceklerdir.
“Bu duygu ve düşüncelerle basın-yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarımıza teşekkür eder, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışmalarında kolaylık ve başarılar dilerim.”