Vali Mete Buhara’dan Basın Bayramı mesajı:

“Basınımız güçlü oldukça demokrasimiz güçlü kalmaya devam edecektir”

Vali H. Mete Buhara 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm basın mensuplarının bayramını kutladı.

Gerek ulusalda gerek ise yerelde kamusal çıkarları ve bireysel özgürlükleri gözeterek zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveri içerisinde vazifesini yerine getiren değerli basın mensuplarının çalışmaları takdire şayan olduğunu belirten Vali Buhara,  “Basınımız güçlü oldukça demokrasimiz güçlü kalmaya devam edecektir” dedi.

Vali Buhara, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı şunları ifade etti:

“24 Temmuz 1908 tarihinde, basında sansürün kaldırılması nedeniyle, ülkemizde her yıl 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Özgür basın organlarının varlığı, demokrasilerin gelişmişlik düzeyinin önemli göstergelerinden ve vazgeçilmez unsurlarından biridir şüphesiz.

Türk Basını, tarihinin her döneminde, halkın gözü, kulağı, sesi olmayı başarmış, kamu adına hareket ederek, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, demokrasimizin gelişmesi, cumhuriyetimizin kökleşmesi hususunda büyük katkılar sağlamıştır. Nitekim yakın geçmişimizde, 15 Temmuz hain darbe girişiminde basınımızın sergilediği net duruş bunun en iyi örneğidir.

“Gerek ulusalda gerek ise yerelde kamusal çıkarları ve bireysel özgürlükleri gözeterek zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveri içerisinde vazifesini yerine getiren değerli basın mensuplarımızın çalışmaları takdire şayandır. Basınımız güçlü oldukça demokrasimiz güçlü kalmaya devam edecektir.

“Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutluyor, günün her saatinde ve zorlu şartlar altında görevlerini yerine getiren basın emekçilerimize başarı ve esenlikler diliyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)