KIRŞEHİR Valisi Necati Şentürk, basında sansürün ilk kez kaldırılışının 109. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Basının sahip olduğu güce dikkat çeken Vali Necati Şentürk, şunları kaydetti:
“II. Meşrutiyet’in ilan edildiği 24 Temmuz 1908 tarihi Türk basın özgürlüğünün simgesi olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle, 24 Temmuz günü ülkemizde Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.
“Haber alma ve toplumu bilgilendirme gibi temel görevlerinin yanı sıra basın, farklı görüşlerin dile getirilmesinde, ortak yaşama kültürünün oluşmasında, vatandaş ve devlet arasındaki iletişimin sağlanmasında da büyük bir güce sahiptir.
“Bunun en güzel örneğini yakın zamanda yaşadığımız darbe teşebbüsünde basınımızın demokrasiden ve milletimizden yana sergilediği tutum ile görmekteyiz. Milli birlik ve beraberliğimizi koruyucu, demokrasimizi yüceltici yayın anlayışlarından dolayı basın mensuplarımızın her türlü övgüyü hak ettiğini düşünüyorum.
“Bu duygularla, gerek ilimizde, gerekse ülkemizde basın meslek ilkeleri doğrultusunda görevini özveriyle yerine getirmeye çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, mesleklerinde ve özel yaşantılarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”
HABER MERKEZİ